Suriye Tarafından Askerlere Ateş Açıldı

0
131

suriyeden ateşAsi Nehri üzerinden sallarla akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı ortaya çıkan Altınözü ilçesi Hacıpaşa Beldesi’nde dün Suriye tarafından açılan ateş ile bir kişi ölürken, aynı gün yine aynı bölgede devriye gezen askerlere de ateş açıldığı açıklandı. Genelkurmay Başkanlığı web sitesinde bu konuda şu açıklama yapıldı:

“Narlıca/Hatay bölgesindeki Hacıpaşa Hudut Karakolu sorumluluk sahasına, Asi Nehri kenarında devriye faaliyeti icra eden Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlı Devriye Timine saat 13.10’da, Suriye tarafından 3-5 şahıs hedef gözetmeksizin 15-20 el hafif silahlarla ateş açmıştır. Devriye Timi tarafından, ateşin geldiği bölgeye derhal ateş açılarak karşılık verilmiş olup, şahıslar Suriye tarafına kaçarak gözden kaybolmuştur. Olayda, Zırhlı Devriye Aracına mermi isabet etmemiş ve personel zayiatı olmamıştır.”

Aynı bölgede Tanışma Köyü’ndeki bir evde 17 Mayıs’ta kaçak mazot depolandığı ihbarı ile jandarmanın yaptığı operasyonda kaçakçılar güvenlik güçlerine direnmiş, variller ateş alınca 10 kişi ölmüştü.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here