Suriye Panelleri Sürüyor!

0
54

eryılmaz-suriyeEryılmaz; “Hükümetin Politikasını Teşhir ve Mahkûm Etmeye Devam Edeceğiz”

Avrupa Sivil Toplum Örgütleri’nin düzenlediği Suriye Panelleri kapsamında Avrupa’nın çeşitli ülkelerine davet edilen CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz’ın katıldığı panellere gurbetçi vatandaşlar, komşu ülkelerde örgütlü onlarca dernek başkanı, çeşitli STK’lar yoğun ilgi ve katılım sağladı. Milletvekili Eryılmaz Avrupa ziyareti kapsamında Basel/İsviçre, Mannheim/Almanya, Aalen/Almanya, Bocholt/Almanya, Hengelo/Hollanda, Innsbruck/Avusturya’da çeşitli sivil toplum örgütleri ve yetkililerle görüşme fırsatı buldu.

Paneller hakkında açıklamada bulunan Milletvekili Eryılmaz; “Avrupa’da yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız Suriye’de ve bölgede gerçekleşen olaylar hakkında ciddi endişeler taşımakla birlikte son süreç hakkında değerlendirmelerimizi almak ve bilgi paylaşımında bulunmak için çeşitli organizasyonlar düzenleyip bizleri davet ettiler. Paneller kapsamında AKP Hükümetinin Suriye’ye karşı uyguladığı politikaları, ülkemiz ve bölgemiz açısından doğurduğu sonuçlar ile olumsuzlukları gurbetçi vatandaşlarımızla paylaştık. İzlenen politikanın yarattığı tahribatı, sakıncaları ve önümüzdeki genel ve yerel seçimlerde neler yapılması gerektiği hususunda bilgi alışverişinde bulunduğumuz panellerimize yoğun katkı ve destek sağlayan gurbetçi vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Ülkemizi bu iktidardan kurtarmak için, orta doğuda akan kanı durdurmak için biz tarihi görev ve sorumluluğumuzu yerine getirmeye ve küresel güçlerin taşeronluğunu yapmaya devam eden başbakan ve hükümetinin bataklığa saplanan Suriye politikasını teşhir ve mahkûm etmeye devam edeceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here