“Suriye İçin İsrail İle Bir Anlaşma Yaptınız mı?”

0
67

mevlüt dudu açıklama36CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu’dan, Hükümet’e İsrail Üzerinden Sert Eleştiri;

Suriyeli muhaliflere Türkiye’den sonra İsrail devletinin de lojistik destek verdiğinin ortaya çıkması üzerine konuyu bir soru önergesi ile TBMM’ye taşıyan CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, Hükümet’i ve Başbakan Erdoğan’ı soru yağmuruna tuttu.

AKP Hükümeti’nin baştan beri Suriyeli muhaliflerin yanında yer aldığını ve her türlü desteği sağladığını bütün dünyanın bildiğine önergesinde dikkat çeken Milletvekili Dudu, İsrail’in de aynı politikayı izlemesinin ortaya çıkması, akıllara “bir anlaşma mı var?” sorusunu getirdiğini belirtti.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, “İsrail ile ÖSO’nun desteklenmesi konusunda bir anlaşma yapılmış mıdır?” sorusunu yönelterek, açıklamasına şöyle devam etti;

Yüzlerce yıllık kültür birliği ve kardeşlik bağlamında birlikte yaşadığımız insanların kendi aralarındaki kavgalarının barış ile çözülmesi gerekirken, İsrail devleti ile aynı çizgiye gelinmesi ve savaşa aynı şekilde destek verilmesinin amaçları nelerdir? Başbakan Erdoğan ve AKP yetkilileri bu ortaklığın nedenlerini açıklamalıdır.

AKP Hükümeti uzlaşmadan yana bir tavır takınacağına, sürdürdüğü politika ile ülkemizi savaş bataklığına sürüklemektedir. İsrail ile aynı noktada birleşmeleri de bu durumun açık göstergesidir. Ben Başbakan’dan ve Dışişleri Bakanı’ndan kamuoyu adına açıklama bekliyorum. İsrail Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin aynı anda ÖSO’ya desteğini nasıl izah ediyorlar. Bir an önce gerçekleri kamuoyuna açıklamalıdırlar.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here