Sporu Sevelim, Mutlu Olalım (2)

0
73

Değerli okurlarım, sporu sevmek güzel de istediğimiz sonucu alamayınca da mutsuzluğumuz tavan yapıyor. Öncelikle bunun önüne geçmek, asgariye indirmek şarttır. Aksi halde mutlu olamayız, umutlarımızı da asgariye indirmiş oluruz. Bu makaleye başlamadan, bazı okurlarımdan ilginç telefonlar aldım. Soruları harmanlayacak olursak aynı kapıya çıkıyor.

Soru şu; “…İş için İstanbul’a gitmiştim ve geceyi de renklendirmek için maça gittim, tuttuğum takımı izlemek için. Sonuçta benim takım galip geldi ve çok mutlu oldum. Geceyi de mutlu ve umutlu geçirdiğimi söylemeliyim. Sabah kahvaltıda gazeteyi okurken nefesim kesildi adeta. Benzin başta olmak üzere her şeye zam gelmiş. Ne kahvaltı, ne takımın galibiyeti kaldı. Bizim bildiğimiz, hukuk devleti, bütün işlerini gün ışığında gören devlet değil midir? Acaba diyorum, hükümetimiz “Bu işleri gece hallediyoruz” mu demek istiyor?

Efendim, hükümetimiz Arap ülkelerine gide gele epeyi tecrübe kazandı. Sonra Araplar hiç de yabancımız değiller. Arap kardeşlerimiz geceleri çok işler hallederler. Orada geceler renklidir ve de çok caziptir. Hepsinin dörder avratı bulunmaktadır. Günahları başlarını yesin. Ancak, okurlarımın dediği ve benim de bildiğim gibi Türkiye eğer bir hukuk devletiyse, o devletin bütün davranışları gün ışığında olmalı ve o davranışlar gün ışığını çıktığında da hukuken savunulabilir olmalıdır. Ben kafası kıyak bir çapulcu olarak bu ve buna benzer konularda âcizane görüşüm budur. Buradan okurlarıma duyururum. Öyle şeyleri fazlaca kurcalamasınlar. Bunun balyozu var, feneri var, Ergenekon’u da var.

Birileri, bilinçaltımıza stres kelimesini yerleştirdi sağ olsun. Stresle yatıp, stresle kalkıyoruz. Bunu anlamak nedense mümkün olmuyor… Bir futbol maçına gidilecek, yolları ve trafiği konu etmiyorum, o maçı düşündükçe strese giriyorum. Neden? Şehrimizde stres yaratacak müsabaka yok. Süper Lig maçı izlemek için de uzaklara gidecek halimiz hiç yok!

Varsa yoksa ekran! O da paralı, beleş mi sanıyorsunuz? Bir kanalı üçe böldüler, nedeni malum! Derdini Kasımpaşalıya mı, Karagümrüklüye mi anlatırsın oda belli değil. Bu stresten çok çekiyoruz. Zihin, akıl ve beden bütünlüğümüzü sağlayamadığımız sürece, bu stres denilen canavar, daha başımıza çok çorap örecek. Alt tarafı bir futbol maçı, yensek ne, yenilsek ne? Sporu seviyoruz ama mutlu olamıyoruz!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here