Spor Ahlakı ve Atatürk (2)

0
46

Değerli okurlarım, dünkü sayımızda sizlere muhterem bir hanımefendiden, Nahide Öğretmenimden söz ettim. Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda uygulanmaya başlanan harf, kılık kıyafet ve kadınlar üzerindeki peçe ve baskılı yıllardan sonra, daha ön plana çıkarak kendi köyünde öncelikle bu devrimleri uygulatmaya başladı. O muhterem öğretmenin okuttuğu öğrenciler içinden kimler çıkmadı ki?. Benden bir halt olmadı, ileri zekâlı denilmesine rağmen. Genel Kurmay Başkanı Kıvrıkoğlu ve iki milli eğitim bakanı yetiştirmişti. Doktor, hâkim, savcı gırla.

O’nu dün gibi hatırlıyorum ve rahmetle anıyorum. Efendim, zor günler geçirdiğimizde, fena sözler duyduğumuzda, Atalarımıza sataşmalar olduğunda, hep maziyi anımsıyor insan nedense… Bizim kuşak “Ulan” sözcüğünün bile söylenmesinde dikkatlidir ve ağza gelir gelmez dilini ısırır. O dönemdeki dostlarımız da öyleydi.

Şimdi nasıl? Şimdi ahlak nasıldır? Öyle bir sorunun sorulması zaten söz konusu olamaz! Ahlak ayağa düşmüştür. Mecliste bile analar avratlar yerde sürünüyor. Bu insanları oylarımızla oraya, bizleri yönetsinler, iyi kanunlar çıkarsınlar, iyi işler yapsınlar diye göndermiştik ama o şerefli ve namuslu insanlar ne yapıyorlar? Birbirlerine küfürler ediyorlar. Ahlak bu mudur? Ahlakı savunanların kapasitesi bumu olmalıdır?

Oy vererek meclise gönderdiklerimiz, hepimizin gözünün içine baka-baka küfür mü etmeliler? Ahlak bu mudur ya da Toplum ahlakı bu mudur? Terbiyesizlik, terbiyesizliktir! Bunun stratejisi olamaz. Ha kıç demişsin, ha g…t demişsin. Ne fark eder ki?

Burada devletin tepesinde olanlar ne yapmalıdır? Bildiğiniz gibi bu çok önemli. Kasımpaşalı bir arkadaşım var, sigara içmez, içki kullanmaz, yani kötü huyları yok. Bira içip de ahlaksız olmuyorlar. Aslında o oysa bu da budur. Bu aşamada kibarlaşmanın bir anlamı var mı? Üstelik o ana avrat diye bastıranlar, şey edenler var ya, hükümet tarafından da korunuyor. Ne yaparsanız yapın, yeter ki namaz kılın. Herkesin gözünün önünde abdest mabdest fazla önemli değil. Yeter ki namaz kılın. Herkes görsün!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here