Son Dakikaların Cazibesi (2)

0
55

Değerli okurlarım, önemli bir haber bekliyorsunuz ama pek emin değilsiniz, biraz çetrefilli! Bekleyeceksiniz sonucunu ama hiç ummadığınız bir anda, muhtemelen kadere rıza gösterme durumundayken “SON DAKİKA” haberini alıyorsunuz. Başınız göklere değiyor.

Efendim, öyle son dakika haberleri vardır ki, buna “müjdeli haber” de denilebilir. İşte bu tür haberlere, sevinmekle sevinmemek arasında bocalar durur insanlar. Örnek verelim. Diyelim ki, ailenin size kız istemeye gidiyor. Evet, hayır söz konusu değil. Eksileriniz artılarınız değerlendiriliyor. Bu arada istenen kızın duyguları nazara alınmaksızın son dakikada “Evet” çıkıyor.

Olumlu her gelmiştir ama bu haberde sevgi unsuru filizlenmemiştir bile. Buna sevinen damat adayının aklına şaşarım. Hele böyle bir ortamda istenen kızın duyguları karar etkili değilse, bana göre bu “EVET”e olumsuz bakmak gerekir.

Bu örneği neden verdiğime gelince, çok iyi biliyorsunuz ki aylarca devam eden şike soruşturması kapsamında TFF’nun bir son dakika kararı bekleniyor. Sezon sonu falan deniliyor ama yaşam sürprizlerle dolu, belli mi olur, akşam televizyonu açtığımızda TFF Başkanı bir son dakika haberiyle karşımıza çıkabilir.

Bu karar N’olabilir? Şu kadar takım kümeden düşürüldü ya da şu kadar takımın şu kadar puanları silindi. Ya da, şu kadar takımın külliyetli miktarda para cezası verildi falan. Nedense, bir şeyi hep unutuyoruz. Para için spor ve ahlak satılır mı? Dilerseniz bunun üzerinde birazcık duralım.

Ulu Önder Atatürk; “Ben Sporcunun Zeki, Çevik Ve Aynı Zamanda Ahlaklısını Severim” diyorsa ve bizde bunu kabul ediyorsak, bu vecizeyi büyük puntolarla bütün statlara yazıyorsak ama bunun tamamen aksini yapmaya özen gösteriyorsak, o zaman kimlere yan gözle bakmamız gerekiyor?

Düşünün ki; birisi ekrana çıkıyor ve “Teşvik Primi Ahlaksızlık Değildir, Şike Değildir” diyor hiçbir yetkili kuruluş bu kişiye hesap sormuyor. İşler aynı şekilde devam edip gidiyor. Bitmedi, yine aynı kişi, iki sezon sonra, Kulüpler Birliği Başkanı sıfatıyla yine ekranlarda ve bu kez zan altındaki kulüpleri koruyor sözde.

“Hiç Bir Takım Kümeden düşürülmesin. Bu bir ders olsun.” Hal böyle olunca da, zan altında ki kulüp yöneticileri mangalda kül bırakmıyorlar. Bir gazeteci çıkıp da beyefendi siz daha önce şöyle söylemiştiniz, şimdi de böyle söylüyorsunuz deme yürekliliğini gösteremiyor. Demek ki bunlar bir birine göbekten bağlı. Konuya devam edeceğiz.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here