Sınırdan Geçen 106.396 Suriyeli Çocuğa Aşı Yapıldı

0
78

suriyeli çocuklar1Suriye’de görülen çocuk felcine karşı önlem için başlatılan kampanya kapsamında, bugüne kadar, Cilvegözü Sınır Kapısı’nda giriş-çıkış yapan 106 bin 396 Suriyeli çocuğa felç aşısı yapıldı.

Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü işbirliği ile geçen kasım ayında tüm sınır il ve ilçelerinde başlatılan, aralık ayında ise sınır kapılarında başlayan Suriyeli çocukların aşılanmasına devam ediliyor. Yaş farkı gözetilmeksizin kapılardan giriş-çıkış yapan tüm Suriyeli çocukların aşılandığı uygulama hakkında açıklama yapan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Demir, Cilvegözü Sınır Kapısı’nda 8 kişiden oluşan 2 ekibin görev yaptığını belirterek; “Bugüne kadar Cilvegözü Sınır Kapısı’nda Türkiye’ye giriş-çıkış yapan 106 bin 396 Suriyeliye ekiplerimiz tarafından çocuk felci aşısı yapıldı” dedi.

İlçe genelinde halen devam eden ve 0-5 yaş arası çocukların aşılandığı kampanya hakkında da bilgiler veren Demir; “Aşı kampanyasında ilçe merkez ve köylerde 60 kişiden oluşan 30 ekip evleri ziyaret ederek 13 bin 500’ü Türk, 4 bini Suriyeli olmak üzere 17 bin 500 çocuğa aşı yapıldı. Aşı yapılmamış olan çocuklar için de Toplum Sağlığı Merkezleri’ndeki uygulamalar devam ediyor” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here