“Sevdamız İskenderun’u Birlikte Yönetmeye Geliyorum”

0
39

İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Ali Mutlu, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi;
“Sevdamız İskenderun’u Birlikte Yönetmeye Geliyorum”

Önümüzdeki yerel seçimlerde, İskenderun Belediye Başkanlığı için aday adaylığını düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyuran Hatay Büyükşehir Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Ali Mutlu, İskenderun’a hizmet için yola çıktığını belirtti.

Emirgan Cafe’de düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında aday adaylığını açıklayan Mutlu, İskenderun sevdalısı olarak yıllardır hizmet verdiğini belirtti.

Belediye Başkanı olacak kişinin, belediyeciliği iyi biliyor olmasının önemine vurgu yapan Mutlu, bazı partilerden çıkan aday adaylarının bırakın belediyeciliği belediye binasının yerini dahi bilmediklerini söyledi. Mutlu; “Başkan olarak seçilen kişinin mutlaka belediyeciliği bilen biri olması gerekiyor. İskenderun, Hatay Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği, Grup Başkanvekilliği, Denetim Komisyonu, Plan Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu, Belediyecilik deneyimi ile belediyeciliği bilen bir arkadaşınız olarak Akdeniz’in İncisi Sevdamız İskenderun’u imar etmeye, birlikte yönetmeye geliyorum” dedi.

Belediyeciliği bilmenin yetmeyeceğini, kenti iyi tanımanın da büyük önem taşıdığını ifade eden Mutlu, kent ve belediye yönetimine talip olan aday adaylarının bazılarının tepe mahallelerine bırakılması halinde merkeze dönemeyeceklerini, kenti tanımadıklarını söyledi.

İskenderun’un sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile yönetilmesi gerektiğini kaydeden Mutlu; “Kentte yerel ve genel hükümet aynı partiden ama İskenderun on yıldır hizmet alamadı. 10 yılımız heba oldu. Yarın ‘İskenderun’a şu eserler yapıldı’ diyecek hiçbir çalışma yapılmamıştır” diye konuştu.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın seçim öncesi vaat ettiği ancak bir çoğunun yapılmadığı projelerden de söz eden Ali Mutlu, Tosyalı’nın seçim öncesi proje alanı diye gösterdiği yerleri sattığını, belediyenin borçları karşılığında hazineye devrettiğini anlatarak; “Kentin 80-90 yıllık birikimlerini beş yıl içerisinde çarçur etmeye çalıştılar ama ortada dişe dokunur bir proje yok. Oysa İskenderun’un bütçesi az değil. İskenderun, bir bütün olarak kendi kendine yetebilecek kent. Yeter ki kaynaklar doğru kullanılsın” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı olması halinde yapacaklarından da söz eden Mutlu, İskenderun sevdalısı olmayı, kenti cazibe merkezine kavuşturmayı ve üniversite öğrencileri için öğrenci yurdu açmayı önemsediğini de sözlerine ekledi.

“Tarihi Bir Fark Atacağız”

Ali Mutlu daha sonra partisinin ilçe binasında da partililerle bir araya gelerek, başvuru dosyasını İlçe Başkan Vekili Hüseyin Derin’e teslim etti. Ailesinin ve partililerin yoğun katılımının yanı sıra, İskenderun ve Arsuz Belediye Başkanı aday adaylarının da katılım gösterdiği toplantıda açıklamalarda bulunan Ali Mutlu, belediyeciliğin sosyal demokratların işi olduğunu yineledi. “İskenderun’un Devrimci Ali Mutlu’ya İhtiyacı var” diyen Mutlu; “İskenderun sahipsiz değil. Tarihi bir fark atarak belediye başkanlığını kazanacağız. İskenderun halkı, sosyal demokrat, halkçı bir belediyeciliğe ihtiyaç duymaktadır. Cesur ve devrimci bir başkana ihtiyacı var, o da Ali Mutlu’dur” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here