Selçuk; “Yıldırma Operasyonu Son Bulmalı!”

0
56

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) adına dün Boyacılar Parkında basın bildirisi okuyan Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Coşkun Selçuk, geçtiğimiz günlerde 28 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda içlerinde konfederasyonlarına bağlı sendikaların yönetici ve üyelerinin bulunduğu 167 kişinin gözaltına alındığını hatırlatarak, bunun üye ve yöneticilerine yönelik yıldırma ve sindirme uygulaması olduğunu söyledi.

Başkan Selçuk, bu operasyondan aralarında KESK Eğitim-Örgütlenme sekreteri Akman Şimşek, Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı ve yöneticileri ile SES yönetici ve üyelerinin de gözaltına alındığını bu arkadaşlarının ise dün ise serbest bırakıldığını söyledi.

Üye ve yöneticilerine yönelik yıldırma ve sindirme uygulamalarına son verilmesini isteyen Başkan Coşkun; “Gözaltına alınan tüm arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Ancak ülkemize dünyada hapisteki sendikacıların en fazla olduğu ülke utancını yaşatanlar bununla da yetinmek istememektedir. Dünyada anadil üzerindeki baskıların devam ettiği ülke unvanını da korumak istemektedirler.

Bugün Dünya Anadil Günü! Anadilde eğitim bölücü bir talep değildir. Tersine birleştirici olacaktır. Bugün gelinen aşamada artık dillerin, kültürlerin, halkların hiyerarşik değil eşit temelde bir ortaklaşma içinde yeniden buluşmaları, kaynaşmaları için anadilde eğitim hakkı kabul edilmelidir. Sonuç olarak diyoruz ki; Bütün diller eşit değerdedir. Anadili insanın ayrılmaz bir parçasıdır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here