Selçuk; “Çözüme Katkı Sunacak Şekilde Hareket Edilmeli”

0
96

İHD Başkanı Coşkun Selçuk, Cezaevlerindeki Açlık Grevlerine Değindi…

İnsan Hakları Derneği (İHD) olarak 12 Şubat 2019 itibarıyla 60 civarında cezaevinde 321 kişinin süresiz ve dönüşümsüz açlık grevinde olduğunu belirlediklerini açıklayan Dernek Başkanı Coşkun Selçuk; “Cezaevlerinde son üç yıl içerisinde yaşanan hak ihlalleri neredeyse 12 Eylül günlerini aratmayacak yoğunluğa ulaştı” dedi.

İnsan Hakları Derneği İskenderun Şube Başkanı Coşkun Selçuk, OHAL döneminde yoğunlaşan hak ihlallerinin kısa süre içerisinde sistematikleştiğini iddia ederek; “Açlık grevlerine yol açan koşulların ağırlığı, açlık grevi yapanların ölümü göze almalarına sebep olmaktadır. Siyaset, medya, hukuk kurumları ve kamuoyu üzerinde etkisi olan bütün kişi ve kuruluşlar, yurttaşların ölümü göze almalarına yol açan ağır hak ihlallerine karşı hukuk ve demokrasiye inancın doğal bir gereği olarak ses verme borcu altındadırlar.

Yaşanan ağır hak ihlalleri karşısında mecliste temsil edilen veya meclis dışındaki diğer siyasi partilerin de daha fazla ses çıkarması gerektiği bir dönemdeyiz.  Cezaevlerine ilişkin mahpus haklarını ihlal eder nitelikteki uygulamaların çözümünde önemli bir işleve sahip baroların bu konuda daha aktif olması beklenmektedir. 

İlgili kamu otoritelerine herhangi bir can kaybı veya kalıcı sağlık problemlerine yol açılmadan bir an önce sonlandırılması için hukuka uygun hareket etme çağrısı yapıyoruz. Benzer şekilde, muhalefet partilerini, basın kuruluşlarını ve sivil toplum kuruluşlarını, baroları da çözüme katkı sunacak şekilde hareket etmeye çağırıyoruz. İHD olarak açlık grevcilerinin durumunu takip etmeye, sürece dair ihlalleri raporlamaya devam edeceğiz. Açlık grevlerinin sonlanması için elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here