Selçuk; “Ankara Kızılay Katliamını Kınıyoruz, Artık Yeter Diyoruz”

0
229

ihd açıklama1İskenderun Barış Bloğu adına Ankara’da yaşanan bombalı saldırı ile ilgili bir açıklama yapan Coşkun Selçuk, bu tür olayların artık son bulmasını istediklerini vurguladı.

Doğrudan doğruya sivillere yönelik bu tip saldırıların insanlığa karşı suç olduğu ve bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Selçuk; “Bizler barış savunucuları artık YETER diyoruz. Her türlü savaş ve şiddet politikasına yeter diyoruz. Savaşı sürdürenlerin saldırılarını durdurması gerektiğini belirtiyoruz. Ülkemizi her türlü terör yönteminin uygulandığı saldırılara açık hale getiren iç ve dış politikanın terk edilmesini istiyoruz. Artık yeter diyoruz.

Bir siyasal anlayışın veya grubun veya iktidar odağının siyasal çıkarı uğruna ölümlerin izah edilmesine karşı çıkıyoruz. Bir an önce barışçıl politikalar istiyoruz. Katliamlar karşısında siyasal sorumluluk almayan ve istifa etmeyen hükümet yetkililerinin bu tutumunu kamuoyu vicdanına havale ediyoruz. Hiç kimse bizden savaşla ve şiddetle yaşamaya alışmamızı beklemesin. Alışmayacağız. Yeter diyeceğiz” dedi.

Kan akmasına neden olacak hiçbir eylem ve politikayı desteklemeyeceklerinin altını ısrarla çizen Selçuk; “Savaşı şiddeti kışkırtan olmayacağız. Her ne sebeple olursa olsun, insanları birbirine karşı düşmanlaştıran söylem ve yaklaşımlara karşı duracağız. Barış içerisinde yaşama mücadelemizi çarpıtarak, bizleri kamuoyuna farklı yansıtma çabası içerisinde olanlara sesleniyoruz.

Sizin bu yaklaşımınız bizleri birlikte barış içerisinde yaşama çabamızdan alıkoyamayacak. İstediğiniz kadar baskılamaya çalışın, dirençle her gün “BARIŞ” çağrısı yapmaya devam edeceğiz. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Artık tek bir insanımızı da kaybetmek istemiyoruz. Bir an önce akan kanın durması için herkesi sorumluluğa davet ediyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here