Akça; “İskenderun da Sınav Merkezi İlan Edilmeli”

0
98

Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, Hatay’da gerçekleştirilen sınavların sadecetürk eğitim-sen tepki2 merkez ilçe Antakya’da yapılmasının yanlış olduğunu savunarak, ivedi bir şekilde İskenderun’un da sınav merkezi ilan edilmesi gerektiğini savundu.

Hatay’ın, Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyükşehir kapsamında olduğunu, coğrafik konumu ve nüfus yoğunluğu itibariyle dağınık bir konumda olduğunu kaydeden Akça; “İlimizde yapılan merkezi sınavlarda ve müsabakalarda ise ilimizin bu konumu göz ardı edilerek tüm sınavlar ve müsabakalar Antakya’da yapılmaktadır. Bu durum ise Antakya merkezde ikamet edenlere avantaj sağlamakta diğer öğrencileri ise dezavantajlı konuma düşürmektedir. Antakya merkezde yapılan bu sınavlar uzak ilçelerde ikamet eden öğrenciler için zaman ve maddi kayba neden olmaktadır. Öğrencilerimizin bu kayıplarının en aza indirgenmesi için merkez sayısının artırılması gerekmektedir. Yakın tarihte yapılacak olan LYS ve KPSS sınavları için İskenderun ilçesi ivedi olarak sınav merkezi ilan edilmelidir” dedi.

İskenderun Teknik Üniversitesi yetkililerini ve kamuoyunu İskenderun’a sahip çıkmaya davet eden Akça; “İskenderun’da bağımsız bir üniversite bulunmaktadır. Bu bölgenin kendi üniversitesi ve rektörlüğü bulunurken Antakya merkezde sınavların yapılacak olması İskenderun ve çevre ilçelerdeki öğrencileri olumsuz etkilemektedir. İskenderun’un idari ve fiziki alt yapısı  bu sınavların yapılmasına uygundur. Hem şehrimizin hem öğrencilerimizin menfaatine olan bu sınavların İskenderun ilçesinde yapılmasının hiç kimseye zarar vermeyeceği de aşikardır. Bu aynı zamanda milli servetimize de katkı sağlayacaktır. Bu nedenlerle İskenderun sınav merkezi ilan edilerek tüm bu olası mağduriyetlerin giderilmesi insanımızın faydasına olacaktır. Tüm kamuoyunu ve İskenderun Teknik Üniversitesi yetkililerini İskenderun’a sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here