Şehitlerimizin Aziz Hatıraları Önünde Saygıyla Eğiliyoruz!

0
154

18 Mart Çanakkale Zaferi kutlamaları ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri bugün gerçekleştirilecek. İskenderun Kaymakamlığı tarafından hazırlanan program 18 Mart 2017 (bugün) saat 10.00’da Asri Mezarlıktaki Şehitliğin ziyaret edilmesiyle başlayacak. Şehitlikte ilk olarak, Ata ve Şehitlerimizin manevi huzuruna Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği ile Muharip Gaziler Derneği çelenkleri sunulacak. Şehitlerimizin aziz hatırası önünde bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımız okunacak. Saat 11.00’de Askeri Gazino Müdürlüğünde protokol ve şehit ailelerine kahvaltı verilecek. Öğle namazını müteakip Merkez Kaptan Paşa Camii’nde mevlid-i şerif okunacak.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla ikinci tören ise yine aynı gün saat 14.00’da İskenderun Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirilecek. Burada da saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak. Çanakkale Zaferini anlatan oratoryo ve ardından ‘Aynı Ekmek, Aynı Su’ isimli tiyatro gösterisi sahnelenecek. Törende son olarak düzenlenen resim sergisinin açılışı gerçekleştirilecek.

Aynı gün saat: 15.30’da İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörlüğü ve Deniz Üs Komutanlığı’nın Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nda ortak programı tertip edilecek. 18 Mart 2017 Cumartesi günü, Sahil Güvenlik Botu İskenderun Deniz Üs Komutanlığında saat: 10.00-18.00 arasında halkın ziyaretine açık olacak. Deniz Müzesi de gün boyu halk tarafından ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here