Payas Belediyesi 14 Şairi Payaslılarla Buluşturuyor

0
143

Başkan Altan; “Bu Milleti Tekrardan Şaha Kaldıracağız”

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Türk ve Dünya tarihinin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümü münasebetiyle düzenledikleri ‘Çanakkale Şehitlerini Anma Programı Payas Şairler Buluşması’ ile ilgili İskenderun’da basın toplantısı düzenledi.

Yelken Kulüp’te düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına, Payas Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık ve Yönetim Kurulu Üyeleri, basın mensupları ile Payas Belediyesi tarafından davet edilen 14 şair katılım gösterdi.

Çanakkale Savaşı’nda kahramanlık mücadelesi veren aziz şehitlerimizi anarak sözlerine başlayan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan; “Bugün burada bir daha dönmemek üzere gidenlerin kahramanlık destanı Çanakkale Zaferini kutlamak ve Aziz şehitlerimizi anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Dünyanın bütün coğrafyalarından gelerek Osmanlı’nın üzerine saldıran Haçlılar ‘denizlere hakim olan dünyaya hakim olur’ düşüncesiyle tarihinde hiç bir yenilgi almamış olan İngiliz donanması, Fransa ve Rusya’nın destekleri ile birlikte İtilaf kuvvetlerinin Avustralya, Yeni Zelanda, Hindistan, Kanada gibi sömürge ülkelerinden getirdikleri binlerce asker Türk askerine karşı savaştı ve 102 yıl önce boğazın derin sularına gömüldüler. Savaş sadece topla tüfekle değil, büyük bir iman ve inançla yapılmıştır. Karada devam eden ve yaklaşık 9 aya yakın süren süngü çarpışmalarında Türk askerinin iman gücü ile kazanılan Çanakkale Destanı dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır.

Türk askeri vatanını korumak için canını verdiği savaşta insani duygularını kaybetmeyerek düşmanı ile ekmeğini, yemeğini paylaşarak, yaralı düşman askerlerini tedavi ederek, Mehmetçiğin yazdığı bir iyilik ve insanlık destandır. Fakat düşmanlar yaralı askerlerimize bile silah sıkmaktan çekinmediler.

Türk milleti kendi şehitlerine gösterdiği özeni, Çanakkale savaşlarında ölen yabancı askerlere de göstererek, insanlığın yere düşen onurunu da ayağa kaldırmıştır. Bugün bize barbar diyenler, önce tarihe baksınlar. Çanakkale’yi Çanakkale yapan gelenler değildir. Çanakkale’yi Çanakkale yapan, gelenleri karşılayan Mehmetçiktir. İnancın, imanın, azmin ve asaletin temsilcisi Türk askeridir” şeklinde konuştu.

Çanakkale Zaferinin 102. yıldönümünde 14 şairi Payaslılarla buluşturacak bir etkinliğe imza atacaklarını kaydeden Başkan Altan; “Payas Belediyesi olarak ülkemizin farklı şehirlerinden getirdiğimiz 14 şairimizi Payaslılarla buluşturacağız. 18 Mart Cumartesi akşamı saat 19:30’da Payas Selim Şahin İlkokulu konferans salonunda Çanakkale Şehitlerini Anma Programı, Payas Şairler Buluşması etkinliğimize tüm halkımızı ve siz değerli basın temsilcilerimizi davet ediyoruz. Programda Çanakkale şehitleri konulu sürpriz etkinliğimiz olacak.

Vatan dediğimiz bu aziz toprakların diyeti Çanakkale’de ödendi. Çanakkale Zaferini üç kelime ile anlatmak gerekirse ‘geldiler, gördüler, döndüler’ Çanakkale Zaferi’nin özellikle genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza ve şehitlerimize bir borcumuz olduğu gibi, geleceğimizin de teminatıdır. Bugüne kadar 47 ayrı otobüsle toplam 2162 kişiden oluşan öğrencilerimizi ve ailelerimizi, Payas’tan Çanakkale’ye götürdük. 2017 yılında Çanakkale’yi keşif turlarımız devam edecek. Şehitlerimizi her zaman ziyaret etmeye ve almalıyız.

Onlar bizim rahat yaşamamız için büyük bir savaş verdiler. Yüce Rabbim Aziz milletimize Bir daha böyle acılar yaşatmasın. Milli birliğimizin, beraberliğimizin en anlamlı örneği olan Çanakkale savaşlarında yitirdiğimiz kutsal Vatan topraklarını, canları pahasına koruyarak Şehitlik onuruna erişen 300 bin aziz şehidimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Ülkemize bölgemize ve dünyamıza huzur temenni ediyorum” diye konuştu.

Son zamanlarda ülkemizde yaşanan sıkıntılardan da söz eden Başkan Altan; “Bugün birlik günüdür. Omuz omuza vermemiz gerektiğini, gündemdeki hadiselerden çok daha iyi görüyoruz. Herkesin bir fikri vardır, bir zikri vardır. Fikrimizi, zikrimizi bırakacağız. Bu milleti tekrardan şaha kaldıracağız. Nasıl şaha kaldıracağız? Eğer omuz omuza verirsek, birlik, beraberlik içerisinde olursak, bazı detaylarda boğulmadan, hedefimizi, önümüzdeki yüzyıllara doğru yönlendirirsek, Allah izin verirse bütün dünya Türk’ün ne olduğunu hep birlikte görecek. Tarih tekerrürden ibarettir” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra söz alan Payas Kaymakamı Hakan Kılınçkaya da; “Çanakkale Geçilmez. Osmanlı o halde bile savaştı. O günleri çok iyi anlamamız gerekir ki bugünleri anlayalım. O günleri anlayamazsak, bugünleri anlamamız mümkün değil. Tarih tekerrürden ibarettir ama ibret alınsaydı tekerrür eder miydi? Türkiye hala savaşa devam ediyor, birlik ve beraberlik içerisinde olursak yedi düvele değil yetmiş düvele karşı geliriz. Onlara öyle bir Osmanlı Tokadı vururuz ki bir daha yerden kalkamazlar” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here