Şehit Uzman Çavuş Memleketinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

0
235

amanos şehit3Amanos Dağlarında PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 27 yaşındaki Salih Kayan memleketi Samsun’da son yolculuğuna uğurlandı.

Dörtyol ilçesi kırsalında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Salih Kayan için ilk tören Adana’da düzenlendi. Adana Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapılan şehit Salih Kayan’ın cenazesi daha sonra törenle memleketi Samsun’a gönderildi.

amanos şehit2

Evli olan Salih Kayan’ın, Amanoslar 2017 Operasyonu’nda şehit düştüğü ve 6 yıllık asker olduğu, Ankara’da görevliyken geçici olarak Hatay’a gönderildiği öğrenildi. Şehidin hamile eşi ve annesi sinir krizleri geçirdi. Şehidin naşını taşıyan uçakla Samsun’a gelen silah arkadaşları da bu sırada gözyaşlarına hâkim olamadı.

Jandarma Uzman Çavuş Salih Kayan’ın cenaze namazı memleketi Ladik ilçesi Merkez Cami’de kılındı. Şehidin erkek kardeşleri, şehidin görev arkadaşlarına sarılarak teselli oldular.

amanos şehit4

İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek, Hayati Tekin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ak Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, şehidin kardeşleri Ömer, Kasım, Engin, Sana, Samie Kayan ve yakınları katıldı.

amanos şehit5

Şehidin silah arkadaşları da cenaze törenine katılırken, cenaze namazının ardından şehidin tabutunu omuzlarına alarak cenaze aracına giden yolun yarısına kadar getirdiler. Daha sonra askeri merasim takımı şehidin tabutunu taşıdı.

Amanos Dağlarındaki çatışmada Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Salih Kayan’ın naşı yapılan törenin ardından Doğankaş Mahallesi Aile Mezarlığına defnedildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here