İçme Suyu Arıtma Tesisini İnceleyecek

0
85

bakan eroğlu1Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Bugün İlimize Geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bugün ilimize geliyor. Bakan Eroğlu, Hatay programı kapsamında, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 12 adet tesisin temelini atacak ve ardından da kentimize gelerek İskenderun İçme Suyu Arıtma Tesisinde incelemelerde bulunacak.

Saat 09.00’da Hatay Valiliğini ziyaretle programına başlayacak olan Bakan Eroğlu, burada bir basın açıklaması yapacak.

Bakan Eroğlu saat 10.00’da Antakya Kültür Merkezinde, DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma töreni ile Orman Köylülerine kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları dağıtımı törenine katılacak. Temel atma töreninde DSİ tarafından inşa edilecek Reyhanlı Barajı Takviye Tesisleri 1. Kısım, Reyhanlı Barajı Afrin Çayı Davutlar Regülâtörü ve Derivasyon Kanalı, Erzin-Dörtyol Sulaması BSS-Y4 İkmali ile 9 adet taşkın koruma tesisinin temeli atılacak

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak tesislerle 604 bin 220 dekar zirai araziyi sulayacak olan Reyhanlı Barajı’na su takviyesi yapılacak. Ayrıca 3 ilçe ve 4 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca geçtiğimiz yıllarda Hataylılara verdiği 705 milyon TL’lik 57 müjdeye ilave olarak 187 milyon lira yatırım bedeline sahip 16 müjde daha verecek. Böylece son 4 yılda Hataylılara toplam maliyeti 892 milyon TL’lik 73 müjde vermiş olacak.

Bakan Eroğlu buradaki törenin ardından saat 11.30’da Ak Parti İl Başkanlığını, saat 12.15’te Dünya Şehit Çocukları Vakfı Okulunda Yetimhaneleri, saat 13.45’te Belen Belediyesini ziyaret edecek ve son olarak da saat 14.30’da Aşkarbeyli Deresinde ve İskenderun İçme Suyu Arıtma Tesisinde incelemelerde bulunacak. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here