Şehit Ak Gözyaşlarıyla Son Yolculuğuna Uğurlandı

0
149

Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinde PKK’lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesiyle şehit olan İstihkam Uzman Çavuş İzzet Ak (28) memleketi Dörtyol’da son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak’ta yapılan törenin ardından uçakla Hatay havaalanına ardından Dörtyol Devlet Hastanesine getirilen Ak’ın Türk bayrağına sarılı naaşı son yolculuğuna uğurlanmak üzere Yeşilköy Kumyığını’nda bulunan baba ocağına getirilerek helallik alındı.

5 yıldır görev yapan şehidin cenazesi daha sonra uğurlama töreni için Şehit Uzman Onbaşı Doğan Akgöbek Mezarlığı’na götürüldü. Burada düzenlenen törene Hatay Valisi Erdal Ata, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Olgay, bölge milletvekilleri, milletvekili adayları, çevre ilçelerin kaymakamları, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende şehidin annesi Ayşe Ak ve eşi Kübra Ak, yakınlarının desteği ile güçlükle ayakta durabildi. Eşinin üniformasını giyen Kübra Ak, eşinin konulduğu cenaze aracının arkasından tutarak şehit eşini asker selamı ile yolladı. Ayakta durmakta zorlanan acılı eşe yakınları destek oldu.

Babasını daha önce kaybeden Şehit Uzman Çavuş İzzet Ak, kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları içinde toprağa verildi.

Kısa bir süre önce Kırklareli’ye tayin olan ancak Şırnak’ta ilişiğini kesmeye sayılı günler kala şehadet mertebesine ulaşan şehit Uzman Çavuş İzzet Ak, düğününde yaşadığı mutluluk görüntülerini sosyal medya hesabından da paylaşmıştı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here