Sanatçılar Bölgemizin Tarihi Mekanlarını Gezdiler

0
91

İskenderun Belediyesi ve İskenderun Kitap Otağı Yayınevinin düzenlediği ‘Şairler, yazarlar, edebiyatçılar ve türkücülerimiz İskenderun’da buluşuyor’ etkinliği için 20 Eylül İskenderun’a gelen 80 sanatçı, millet parkında tertip edilen geceye katıldılar, şiirlerini, türkülerini söylediler.

Sanatçılar akşam etkinlik öncesi İskenderun Deniz Müzesini gezdiler, arkasından İskenderun körfezinde tekne turuna katıldılar. Tekne turuna katılan sanatçılar hem mavi körfezi gezdiler hem de denize karşı türkülerini, şiirlerini dillendirdiler. Sanatçılar, öğlen İskenderun belediyesinin yemekhanesinde yemeklerini yediler.

Belen belediye başkanın konuğu olarak Belen’e davet edilen sanatçılar, Belen belediyesinden bir görevlinin rehberliğinde önce Gazi Abdurrahman Paşa türbesi, arkasından Kanuni Sultan Süleyman döneminde yapılan Kervansarayı gezdiler.

Sanatçılar daha sonra Şehitler Abidesini gezdiler, şehitler abidesi sosyal tesislerinde ağırlandılar. Sosyal tesislerde şairler, şiirlerini ve türkülerini söylediler. Daha sonra seyir tepesine çıkarak Belen ve bölgeyi tepeden seyir ettiler. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here