Samandağ’da Festival Tadında Ras El Seni Kutlaması!

0
98

Samandağ’da unutulamayacak bir ‘Ras el Seni’ kutlaması gerçekleştirilecek. Festival tadında yapılması düşünülen kutlamaya 16 yerel sanatçı katılarak, Arapça şarkılar türküler seslendirecekler.

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Samandağ Belediyesi ortak organizasyonuyla düzenlenecek olan Geleneksel Ras -el seni etkinliğinin 12 Ocak Cuma günü saat 19.00’da Samandağ Belediyesi Yeni Çarşı salonunda gerçekleşeceği bildirildi.

Etkinlikte yerel sanatçılar Nihat Yatkın, Haşim Elataş, Yıldıray Şahutoğlu, Güven Kayıkçı, Fikret Bolat, Filip Cibar, Edip Can, Ali Berrak, Cüneyt Leblebici, Ceylan Bayır, Çetin Leblebici, Nevzat Bolat, Semir Ray, Ayhan Bağdat, Yılmaz Suadiye, Semir Yalçın, Süleyman Şefik oğulları sahne alacağı etkinlikte geleneksel yöresel ikramların sunulmasıyla bayram tadında kutlanacağı kaydedildi. Geleneksel Yöresel ikramlar sac oruk, (kbeybet), yağlı simit (keğk bizet), tatlı (fveyşet) ve içeceklerin ikram edileceği Ras -el seni yeni çarşı salonunda etkinliklerle kutlanacak.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, bu yıl hazırlanan kutlama konseptinin gelenek ve göreneklere göre uygun bir şekilde planlandığını amacın kültürel birikimlere sahip çıkmak, kültürel zenginliklerin yaşatılması yönünde katkı sunmak olduğunu belirtti.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir; “Ras el seni rumi –(şemsi) takvime göre kutlanır. O gün insanlar birbirini ziyaret ederek, bu özel günü doyasıya yaşarlar. 12 Ocak’ta festival tadında kutlayacağımız bu etkinliğimizde zengin bir program halkımızı bekliyor. Etkinliğimizde Gelenek ve göreneklerimize uygun yapacağımız ikramlar, sunumlar, Arapça seslendirilecek eserler yer alacaktır.  Samandağ halkı ile daha güzel yarınlara yürümek için, bayramlarımızı doyasıya yaşamak, yaşatmak için, huzur kardeşlik, barışın tesisi ve gelecek kuşakların daha iyi bir dünyada yaşaması için üzerimize düşen sorumluluğu yapmaya, halkımıza en iyisini sunmaya devam edeceğiz.  Halkımın ras el seni ve kıddes bayramını kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here