Ertem; “Samandağ-Arsuz Karayolu Ne Zaman Bitirilecek?”

0
194

birol ertem (7)CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem; “Samandağ-Arsuz Karayolu Ne Zaman Bitirilecek?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, Yapımına 1994 yılında başlanılan ve halen bitirilemeyen Samandağ- Arsuz karayolunu meclise taşıdı.

Konu hakkında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle meclise bir soru önergesi sunan Milletvekili Ertem, Samandağ- Arsuz karayolundaki çalışmaların ne zaman bitirileceğini sordu.

Dünyanın en uzun plajlarından birine sahip olan Samandağ plajının ve çok iyi plaj ve koylara sahip, doğal güzelliği ile muhteşem bir bölge olan Arsuz-Samandağ arasındaki bölgenin doğa ve kıyı turizmine kazandırılması açısından Arsuz- Samandağ arasındaki karayolunun öneminin çok büyük olduğunun altını önemle çizen CHP’li Vekil Ertem, karayolunun hala bitirilememiş olmasının bölgedeki turizmi ve turizm yatırımını olumsuz olarak etkilediğini savundu.

Bozulan Hatay ekonomisine ve azalan turizm gelirlerine katkı sağlaması amacıyla bir an önce bitirilmesi gerektiğini yineleyen Milletvekili Ertem, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle meclise sunduğu önergede şu soruları sordu;

“1-Yapımına 1994 yılında başlanan Samandağ-Arsuz arasındaki karayolunun hala bitirilememe sebebi nedir? Çalışmalar ne zaman tamamlanacaktır?

2-Vatandaşlarımızın yol yapımı nedeniyle yaşadıkları mağduriyet ortadadır. Bu mağduriyetin en aza indirilmesi için neden zamanında önlem alınmamıştır? Bundan sonra hangi önlemler alınacaktır?

3-Türkiye’nin önemli turizm bölgesinde bulunan yolun bitirilememesi turizmi daha da zora sokmayacak mıdır?

4-Samandağ- Arsuz arasındaki yol yatırımının toplam bütçesi nedir?”

(Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here