‘Sakıncalı Piyade’ Katledilişinin 31’inci Yılında Anıldı

0
21

Derin; “Uğur Mumcu Bu Ülkenin Aydınlık Yüzüdür”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Örgütü, Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun katledilmesinin 31. yıldönümü dolayısıyla ilçe binasında bir anma töreni düzenledi. Anma töreninde Mumcu’nun resimlerinin yer aldığı özel bir köşe hazırlandı.

CHP İlçe Başkanı Hüseyin Derin ve yönetimi, gençlik kolları, meclis üyeleri, belediye başkan aday adayları ve partililerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen törende kısa bir konuşma yapan İlçe Başkanı Hüseyin Derin; “Türkiye’nin aydınlık yüzü olan Araştırmacı Gazeteci Uğur Mumcu’yu anmak için bir araya geldik. Ülkemizin aydınları katledildi, Uğur Mumcu katledildi ve aradan tam 31 yıl geçti. Dönemin iktidarı bu cinayetin failini yakalatmanın devletin namus borcu olduğunu söyledi ancak bu borç hala ödenmedi. Hala faili meçhul olarak kalmıştır, bu da başka katledişleri getirmiştir.

Uğur Mumcu bu ülkenin aydınlık yüzüdür, korkusuzca gazetecilik faaliyetlerine devam etmiş, türlü tehdit ve baskılara rağmen doğru bildiği yoldan hiç şaşmamış ve vatandaşların doğruyu öğrenme hakkını hep savunmuştur. Uğur Mumcu bu ülkenin ‘Sakıncalı Piyadesi’dir. Yaşadığı dönemde yaptığı araştırmalar neticesinde ülkeyi karanlığa ve yobazlığa sürükleyecek süreci o günden görmüş ve bizleri uyarmıştır. Bizler bu uyarıların ne anlama geldiğinin farkındayız. Uyarıları bazı kişileri rahatsız etmiş ve neticesinde katledilmiştir. Unutmayalım ki cesur bir kez, korkak bin kez ölür. Biz Uğur Mumcu’yu unutmayacağız, unutturmayacağız. Baskılara boyun eğmeyen tüm gazetecileri de saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan CHP İskenderun İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mert Üs de, aydınlık yarınlar için yanmaya hazır olduklarını vurgulayarak; “Doğruları söylemek, adaleti savunmak, hukukun üstünlüğüne güvenmek en zor şey bu topraklarda. Doğruların peşinde giden insanların yüzyıllarca taşlandığı bu coğrafyada, 93 yılı 24 Ocak soğuk bir Ankara sabahının hainler pususunda aydınlık bir yüzü, güçlü bir kalemi aldılar bu ülkeden.

Karanlık cemaatlere, şeriat isteyen örümcek kafalılara, hukuku yok sayan din şarlatanlarına karşı geldiği için Uğur Mumcu ve onun gibi onlarcası katledildi. Salonlara, bulvarlara, cadde ve sokaklara adlarının vermek dışında ne yapıldı diye bir kez daha sormak zorundayız. Onlarsa elimize bir not bırakarak bu davayı bize hiç unutturmadılar; ‘Vurulduk ey halkım unutma bizi!’” dedi.

Konuşmaların ardından Uğur Mumcu’nun ‘Sesleniş’ isimli şiiri ve hayat hikayesi okundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here