Şahutoğlu; “İktidarın Alternatifi ve Türkiye’nin Umudu CHP’dir”

0
71

yılmaz şahutoğlu24CHP Milletvekili Aday Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu ATSİAD’I Ziyaret Etti

CHP Hatay Milletvekili aday adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu Türkiye’de özellikle iktidarın alternatifi ve bu ülkenin umudu olduklarına dikkat çekerek totaliter rejime karşı güçlü bir şekilde alternatif olabilecek tek yapının CHP çatısı romabet olduğunu ve bu çatı altında birleşilmesi gerektiğini savundu. ATSİAD Dernek binasındaki ziyarette konuşan Başkan Şekip Abacı, Milletvekili aday adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu’nu ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

CHP Hatay milletvekili aday adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu da, 2015 seçimlerini, Türkiye tarihi açısından son derece hayati seçim dönemi olarak gördüklerinin altını çizerek; “Mevcut siyasi iktidar 2002 yılında iktidara gelirken 3 büyük vaatte bulunmuştu. Türkiye’de yoksulluğu, yolsuzluğu ve yasakları bitireceğiz’ diye. 13 yılda ne yazık ki bunlar katlanarak daha da arttı. Ne yoksulluk bitti, ne yasaklar kalktı, ne de Türkiye’de yolsuzluk sone erdi. Özellikle de 17–25 Aralık darbelerinde ve ortaya saçılan belgelerle, ne hat safhaya geldiğini hepimiz, hem Türkiye, hem dünya kamuoyu buna tanıklık etti” diye konuştu.

yılmaz şahutoğlu25

 Mevcut siyasi iktidarın 2015 seçimini Türkiye’nin belki de demokratik parlamenter sistemi açısından da son seçim olabilecek boyutlara taşımak hedefinde olduğuna işaret eden Şahutoğlu; “Biz Türkiye’nin hem sosyal yapısının, hem coğrafi konumunun hem de mevcut demokratik rejimi açısından son derece sakıncalı olarak gördüğümüz yapının tam tersine başkanlık sistemini hedeflemekte. Başkanlık sistemi Türkiye’de belki de Türkiye’nin bölünme sürecinin ilk adımını oluşturacak.  Bu anlamda biz CHP bütün gücümüzle örgütlerimizle, adaylarımızla, tabanımızla mevcut iktidara karşı bir zafer kazanmak için elimizi değil, bedenimizi taşın altına koyarak mücadele etme kararlılığında olduğumuzu sizlere ifade etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 Şahutoğlu, ayrıca Türkiye’de insanların direnç gösterme, tepki gösterme, yanlışlara karşı, haksızlıklara karşı defans koyma mekanizmalarını da altüst etme, insanları susturma, insanların mevcut olan bu bozuk düzene karşı tepkilerini ortadan kaldırmaya karşı son derece baskıcı, belki de dünyanın en faşist diktatörlüklerinin bile kabul görmeyeceği bir yasa tasarısının ne yazık ki şuanda meclisin gündeminde olduğunu vurguladı.

 CHP’nin Türkiye’de özellikle iktidarın alternatifi ve bu ülkenin umudu olduğuna vurgu yapan Dr. Şahutoğılu; “Hem ilkeleriyle hem de geçmiş tarihi misyonu itibariyle alternatif olabilecek, vatandaşa umut olabilecek tek siyasi hareket CHP’dir. Bu seçimde artık gerçekten ince nüansların peşine takılıp ayrışmanın, kutuplaşmanın, dağınık, bölük pörçük bir siyasi yapılanmanın peşinde koşmaktansa hakikaten bu totaliter rejime karşı güçlü bir şekilde alternatif olabilecek CHP çatısının altında birleşmemiz gerektiğini savunuyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here