Rotary Kulübünün Konuk Öğrencileri Başkan Civelek’i Ziyaret Etti

0
252

bld-rotaryİskenderun Rotary Kulübü’nün düzenlediği yaz kampı kapsamında kentimize gelen konuk öğrenciler İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’i ziyaret etti. Makamda gerçekleşen ziyarete,  İskenderun Rotary Kulübü Dönem Başkanı Egemen Kendi, rotaryenler Demet Özal, Alp Güneşberk, Özkan Doğan ile Avusturya, Hollanda, Hırvatistan, Amerika, Polonya, Rusya, Tayvan, Slovenya, Litvanya, İtalya, Macaristan’dan gelen konuk öğrenciler katıldı.

Geleneksel olarak düzenlenen yaz kampıyla, Türk kültürünü tanıtmak ve dünya barışını sağlamanın amaçlandığı belirtilirken, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Civelek, yurtdışından gelen konuk öğrencilerin ülkemizi ve İskenderun’u tanımalarının önemine değindi.

31. Uluslararası İskenderun Turizm ve Kültür Festivali kapsamında, spor, konser, sanat, kültürel etkinlikler, sergiler düzenlendiğini belirten Civelek; “Çeşitli ülkelerden ve ülkemizden gruplar katılarak, folklor gösterisi sergiledi. Uluslar arası bir festival oldu” diye konuştu. Rotaryen Demet Özal da, yoğun katılım olan festivalin sorunsuz ve güzel bir ortamda gerçekleştiğini ve herkesin eğlendiğini söyledi.

Rauf Denktaş Spor Kompleksi’nde Senior Tenis Turnuvası düzenlendiğini de belirten Belediye Başkanı Civelek, çocukların ayrıca tesiste tenis oynadığını, tenis sporunun yapılan bu tesisle altyapısının tamamlandığını söyledi. Civelek, içme suyu, drenaj kanalı, iskele, sahilde devam eden peyzaj çalışmasına da değindi.

Sahilde güzel bir çalışma olduğunu belirten rotaryen Alp Güneşberk ise yapılan drenaj kanalıyla eskiden her yağmurda su biriken, su baskını olan yerlerde artık su baskını olmadığını söyledi.

Yaz kampı kapsamında kentimize gelen 11 ülkeden 12 kişinin programıyla ilgili bilgi veren İskenderun Rotary Kulübü Dönem Başkanı Egemen Kendi, konuk öğrencilerin rotaryenler tarafından konuk edildiğini ifade etti.

Daha sonra söz alan rotaryen Özkan Doğan da, belediyenin düzenlediği spor etkinliklerine kızının katıldığını ve derece aldığını belirterek, yaz kampı kapsamında kentimize gelen konuk öğrencilerle sanatçı Hadise’nin festival halk konserini izleme fırsatı bulduklarını anlattı.

Konuk öğrencilere ziyaret anısına hediye veren Belediye Başkanı Yusuf Civelek, konuklarıyla fotoğraf çekildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here