Reyhanlı Şehitleri İçin Anıt Yapılacak

0
114

reyhanlı şehitleriReyhanlı’da 11 Şubat ve 11 Mayıs’ta meydana gelen patlamalarda şehit olanlar için anıt yapılacağı bildirildi. Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, ilçe merkezindeki ikinci patlamanın meydana geldiği alanın 11 Mayıs Şehitler Meydanı olarak tescil edilmesinden sonra buraya şehitler için anıt yapacaklarını, çalışmaların da en kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Belediye Başkanı Şanverdi; “İlçe merkezindeki 11 Mayıs patlamalarında çarşı merkezindeki ikinci patlama yerinde bulunan alana üç olayda da şehit olan vatandaşların anısına ‘11 Mayıs Şehitler Anıtı’ yapıyoruz. Anıttaki çalışma bitme aşamasında. Şehitlerimizin isimlerini anıta yazacağız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, onları asla unutmayacağız” dedi.

Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki patlamada 5, ilçe merkezinde ise 46 Reyhanlılının yaşamını yitirdiği olaylarla ilgili yapılacak olan anıtın yüksekliğinin 10, kaidesinin ise 2,5×2,5 metre olacağı, dayanıklı polyesterden yapılacağı ve dört cepheli olacağı, ölenlerin isimlerinin pirinç üzerine 4 cepheye yazılacağı belirtildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here