Reyhanlı Patlamasında Hayatını Kaybedenler Anıldı

0
64

reyhanlı anma1Geçtiğimiz yıl 11 Mayıs’ta meydana gelen cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısı olan Reyhanlı Patlamasında ölenler için anma töreni düzenlendi.

Saldırıda hayatını kaybeden 53 vatandaşımız için saldırının 1. yıldönümünde düzenlenen anma etkinliğe çok sayıda vatandaş, sivil toplum örgütü, CHP Hatay Milletvekilleri Av. Refik Eryılmaz, Hasan Akgöl, Dr. Ali Ediboğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş yanı sıra hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınları, ellerinde Türk bayrakları ve saldırıda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarıyla katıldı.

İlk olarak ikinci patlamanın meydana geldiği PTT’nin önüne gelen vatandaşlar, yazılı pankartlar açarak, ölenler için patlama yerine karanfil bıraktı. ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Reyhanlı uyuma şehidine sahip çık’ şeklinde sloganlar atıldı, ölenlerin isimleri okundu. Grup, buradan ilk patlamanın meydana geldiği belediye binası önüne geldiler. Daha sonra 53 kişinin isminin yazıldığı anıta geçildi. Burada saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunduktan sonra Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Yaşanan acıların paylaşıldığı anma etkinliği hakkında konuşan CHP Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz; “Anma etkinliğine ve yürüyüşe iktidar partisinden hiçbir yetkilinin katılmaması dikkat çekiciydi. Biz Reyhanlı’ya siyasi kaygılarla değil insani duygularla gittik. Amacımız oradaki vatandaşlarımızın acılarını paylaşmak, destek olmak ve terörü lanetlemektir. Terörü kınamak ve lanetlemek bir insanlık görevidir. El Kaide bu saldırıyı gerçekleştirdiğini açıkladı ancak hükümet telaşla bu açıklamayı yalanladı. Bu konu ile ilgili davayı yakından takip ediyoruz.

reyhanlı anma2

Bugüne kadar sadece bir duruşma yapılabildi. Bir numaralı sanık dahi birçok sanığa susma hakkı kullandırıldı! Şimdi ikinci duruşmayı bekliyoruz. Bu saldırıyı kim yapmış olursa olsun şiddetle kınadık ve lanetledik. Bugün bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz. Ancak unutulmasın ki, bu saldırı öncesi emniyet birimlerine gelen istihbari bilgilere rağmen bu saldırı önlenememiştir.

Saldırının önüne geçemeyen iktidarın siyasi ve hukuki sorumluluğunu bir kez daha hatırlatıyor saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyorum. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan Rahmet Ailelerine ve halkımıza bir kez daha başsağlığı diliyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here