Revizyon İmar Planı Kabul Edildi

0
180

belediye meclisi (21)Belediye Meclisi Toplandı

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek başkanlığında toplandı. Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda, gündem maddeleri arasında yer alan revizyon imar planı kabul edildi.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Yusuf Civelek, eski imar planının İskenderun’a uymadığını, yetersiz kaldığını, yeni bir imar planı yapmanın zorunlu olduğunu vurgulayarak; “Herkesin beklentisiydi ve su kadar önemliydi. İskenderun’un ufkunu açacak bir plandı. Eski planda bitişik nizam bütün İskenderun beton yığınına dönmüş, yeşil alan kalmamış, yeşil alan miktarı kişi başı bir metrenin altına düşmüştü. Şimdiki planla ayrık nizamı getirdik. Ayrık nizamla şehrin havalandırması, insanların çevresini görmesi, yeşil alanları arttırıcı, otopark sorununa çözüm getirici son derece güzel plandır bu. Plan kentin anayasası olacaktır. Bu plan uzmanlara, bu işi bilenlere göre uygun plandır” dedi.

İmar revizyon planının, yaklaşık bir buçuk yıldır üstünde çalışılan, halkın uzun zamandır beklediği geç bile kalmış bir plan olduğunu da belirten Başkan Civelek; “Şuna kefilim bu planda ranta yönelik hiçbir işlem yoktur. Ben şehrin eminiyim. Hepimiz meclis olarak, benimle birlikte bu meclis şehrin emini olarak şehre sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

Yapılan çalışmalar ve hizmetlerde halkın ihtiyaçlarının dikkate alındığını belirten Civelek; “Bu kararlarda bu meclisin oyu var. Tekrar ediyorum bu meclis yaptığı çalışmalarla tarihe geçecek, İskenderun’un tarihine damgasını vuracaktır. Hepimiz bu mecliste bulunmaktan onur duyacağız. Bu meclisin değeri ileriki yıllarda daha iyi anlaşılacaktır” dedi.

Erten’den Plana Emeği Geçenlere Teşekkür

Ak Parti Grup Başkanvekili Doğan Erten yaptığı konuşmasında, 300 bin nüfusa yakın ilçe olduğumuzu belirterek; “Bu planı bu halkın önüne koymak mecburiyetindeyiz. Biz belediye meclis üyeleriyiz, İskenderun’un meclis üyeleriyiz. Plana itiraz edecek olan varsa komisyondan geçtikten sonra askıya çıkacak. İki yıldır bu plan yapılmakta. Bir yıldır beklenilmektedir. Herkes duyarlı olmak mecburiyetindedir. Bu plan İskenderun’un planı, bizim geleceğimiz, torunlarımızın geleceği. Burada hep birlikte hareket etmeliyiz, bu plan geçmeli. Grup başkan vekili olarak çağrıldım. Plan toplantısına geldim, teşekkür ediyorum arkadaşlara ne sorduysak söylediler. Meclis üyesi arkadaşlar da davet edildi. Elinize sağlık. Bu plana emeği geçenlere bilhassa başkanım size teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıda söz alan Belediye Meclis Üyesi Ercüment Kimyon da; “Belediye meclisi 4 yılı çok uyumlu bir şekilde tamamladı ama maalesef meclis bu zaman zarfında gündemini bir türlü belirleyemediği, idarenin belirlediği gündemi sadece oyladık. Ayrıca İsmet İnönü Mahallesinde bir bulvar çalışması var. Orası direk E-5 karayoluna bağlandığından risk teşkil etmektedir. Bu konuda idareyi uyarmak istiyorum” diye konuştu.

belediye meclisi (22)

Yapılan revizyon imar planının 30 yıla değil en az 50-100 yıla dönük yapılma gerektiğini her fırsatta dile getirdiğini belirten Meclis Üyesi Ali Kılınç Çirkin de; “Benim de konu ile ilgili bilgilendirilmemiz konusunda talebim olmuştu. Sağ olsunlar yanıt verildi ama yüzeysel cevaplar verilmiş. Oysaki biz yüzeysel bilgi istemiyoruz” dedi.

Belediye idaresine yönelik yapılan eleştirilere de yanıt veren Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Çöp fabrikası tesisin projesini biz yapmadık. Onu kucağımızda bulduk. O nedenle çok fazla bir değişiklik yapamıyoruz projede. İptal da edemeyiz. Etsek yenisi için çok uzun zaman alırdı. Lot için yapılan kazıda anıt mezar bulunduğu ilgili kuruma bildirildi. Lot için yeni proje yapılıyor. Hasan İnsan dahi İskenderun için yeni plan yapılacağı söyleniyordu. Ama yapmak bize, yani bu meclise kısmet oldu. Revizyon imar planı su kadar önemlidir. İskenderun’un ufkunu açacak” diyerek, imar planının bir kentin aynası olduğunu belirtti. Civelek, halkın ihtiyacına yönelik tüm kararların birlikte alındığının da altını çizdi.

Belediye Meclisi, 2 Temmuz 2013 Salı günü saat 14.00’de toplanmak üzere oturumu kapatırken, gündem maddelerini şu şekilde karara bağladı:

G Ü N D E M:

  • Meclisimizin 05.04.2013 gün ve 36 nolu kararı ile yapılan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğine yapılan itirazın meclisçe görüşülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu ad okunmak suretiyle yapılan oylamada oy çokluğu ile kabul edildi.
  • Meclisimizin 05.04.2013 gün ve 37 nolu kararı ile yapılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine yapılan itirazın meclisçe görüşülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu ad okunmak suretiyle oy çokluğuyla kabul edildi.
  • İtfaiye Müdürlüğü emrinde kullanılmak üzere 1 adet çift kabinli 4×4 pikabın D.M.O.’den satın alınması ile ilgili İtfaiye Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oybirliği ile kabul edildi.
  • Sarıseki Belediyesinin “Zafer Mahallesi Orhan Ekinci Kanyon Park Piknik ve Mesire yerinde bulunan kantinin Sarıseki Beldesinde faaliyet gösteren Sarıseki Spor Kulübüne gelir getirmesi amacıyla bedelsiz olarak tahsis edilmesi” ile ilgili kararın 6360 Sayılı Yasa gereğince meclisimizce görüşülmesi hakkındaki Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oybirliği ile kabul edildi.
  • Karayılan Belediyesinin “256 Ada, 1 Nolu Parsel 23.615,08 m2 alan üzerinde bulunan; eski “İsdemir Eğitim Merkezi Binalarının” Eğitim ve Öğretimde kullanılmak kaydıyla, Mustafa Kemal Üniversitesine 3 Yıl süre ile bilabedelle tahsis edilmesi, işlemleri  yürütmek üzere Belediye Başkanı Mehmet YURTMAN’a yetki verilmesi” ile ilgili kararın 6360 Sayılı Yasa gereğince meclisimizce görüşülmesi hakkındaki Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu okundu ve Belediye Meclis üyeleri Ahmet Dönmez, Doğan Erten, Erol Akın, Garip Şandır, Canan Kahraman’ın verdiği komisyon raporuna aykırı teklifi Başkan tarafından oylandı ve oy çokluğu ile kabul edildi.
  • Belediyemiz adına kayıtlı 2. Mıntıka 1062 Parsel Nolu 2322.83 m2 yüzölçümüne sahip taşınmazda bulunan Namık Kemal İlköğretim Okulu yeri ile Düğünyurdu Mıntıkasında bulunan 2591 Parsel Nolu 2326.40 m2 yüzölçümüne sahip taşınmazda bulunan Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okuluna ait taşınmazların mülkiyetlerinin İl Özel İdaresi adına tapu devrinin yapılması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu oyçokluğu ile kabul edildi.
  • Kent Merkezi ve yakın çevresine yönelik yaptırılan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonunun görüşülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu ad okunmak suretiyle yapılan oylamada oy çokluğu ile kabul edildi.
  • Kent Merkezi ve yakın çevresine yönelik yaptırılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonunun görüşülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu ad okunmak suretiyle yapılan oylamada oy çokluğu ile kabul edildi.
  • Esentepe Mahallesi 337 Sokağın Caddeye dönüştürülerek Şehit Uzman Jandarma Kıdemli Başçavuş Hakan TAN’ın adının verilmesi ile ilgili yazılı önerge hakkındaki İmar Komisyonu Raporu ile kabul edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here