Rektör Güder; “Asıl Mesele İşsizlik Değil Mesleksizliktir”

0
94

mkü-istihdam16. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı Düzenlendi

Nitelikli insan gücünü ve işadamlarını buluşturarak istihdamlara yardımcı olmak amacıyla MKÜ Mühendislik Fakültesinde Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce 6. Hatay İnsan Kaynakları ve istihdam Fuarı düzenlendi.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Hatay Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) İl Müdürü Ahmet Bulanık; “Ülkemizin önemli sorunlarından olan işsizliği azaltmak ve nitelikli istihdamı arttırmak amacıyla Türkiye İş Kurumu ülkemizde politikalar üretip uygulamaktadır” dedi. Bulanık, 2013 yılında 3460’ı erkek 1331’i kadın olmak üzere toplam 4791 nitelikli kişinin iş hayatına kazandırıldığını söyledi.

İsdemir Genel Müdürü Necat Özhan ise 6. istihdam fuarının bölgemizde yapılan demir çelik sektörünün birçok sektöre lokomotiflik yapması açısından önem teşkil ettiğini dile getirdi. Doğu Akdeniz Havzası’nın 15 milyon ton kapasitesiyle Türkiye’yi üretim kapasitesi haline getirdiğini ifaden eden Özhan, etkinliğin amacının hem istihdamı arttırmak hem de iş gücü kalitesini arttırmak olduğunu dile belirtti. Özhan, gençlere seslenerek; “Ülkenin eğitilmiş insan gücüne ihtiyacı vardır” dedi.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin de ülkemizde iş istihdamının sağlanması hususunda gençlere yabancı dilin öğretilmesinin şart olduğunu dile getirerek; “Birden çok lisan bilmek birçok insan tanımaktır. Birçok insan tanımak ve iş istihdamında birçok kişinin önüne geçmektir” dedi.

mkü-istihdam2

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin’in ardından söz alan Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder tüm katılımcıları selamlayarak 6. Hatay İnsan Kaynakları ve istihdam Fuarı’nın ülkemiz gençlerine iş istihdamı sağlamada faydalı bir fuar olacağını belirtti.  Rektör Güder; “Asıl mesele işsizlik değil mesleksizliktir. Önemli olan anahtar personeli yetiştirmektir. Rekabetçilik önemlidir rakiplerimizin bir adım önünde olmak sıra dışı kabiliyetli insanlardan geçer” şeklinde konuştu.

Son olarak Vali Yardımcısı Orhan Mardinli söz alarak ülkemizin son yıllarda ekonomik büyüme sağladığını, ekonominin güçlü bir performans sergilediğini dile getirdi. Genç nüfusumuzun ülkemizin kalkınması için güçlü bir potansiyele sahip olduğunu bu potansiyelin eğitimle güçlendirilip iş gücüne katılım sağlanması gerekliliğine değindi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here