Ak Parti Aday Adaylarını Tanıttı

0
177

akp tanıtımAk Parti İskenderun İlçe Teşkilatı, İskenderun Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunu yapan dokuz adayını halka tanıttı. Beş Temmuz Caddesinin bir bölümünün trafiğe kapatılarak, parti binası önünde yapılan aday tanıtım toplantısında konuşan Hatay İl Başkanı İsmail Kimyeci, aday adaylarının hepsinin birikimli ve birbirinden kıymetli olduğunu belirtip, birinin aday olacağını söyledi. Hatay’daki seçimleri alacaklarını belirten Kimyeci, %100 başarıya ulaşacaklarını ve Hatay’ı yerel hizmetlerle buluşturacaklarını ifade etti. Daha sonra söz alan İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Yaran da, 30 Mart’taki şölenin heyecanını yaşadıklarını ve şölenin ateşini yaktıklarını belirtti.

Tanıtım toplantısında aday adayları da tek-tek söz aldı. İlk olarak konuşan Abdulkerim Güven, İskenderun’un makûs talihinin 30 Mart’ta değişeceğini, partisinin seçimleri kazanacağını, klasik belediyecilik örneğinin aşılıp, sosyal hizmetlerle buluşacağını ifade etti.

Mehmet Soydan da, proje hazırlama noktasında sınavını milletvekilliğinde verdiğini, çalışarak hizmet ettiklerini ve bunu sürdürmeyi istediklerini kaydetti. Etnik milliyetçilik, bölgecilik ve dinciliğe kırmızıçizgiler çekip, herkesin Türk milletinin parçası olduğunu söylediklerini, ülkede ve İskenderun’da ayrımcılığa karşı çıktıklarını, bütün farklılıklarla bir, beraber ve bütün olduklarını anlatan Soydan; “Hepimiz bir fidanın güller açan dalıyız. İskenderun’daki bütün farklılıklar, bizim teminatımız altında olacaktır. Kimse ötekileştiremez” dedi.

Seçimlerin mutlaka alınması gerektiğini ve 30 Mart’ta İskenderun’un kaderinin değişeceğini anlatan Seyfi Dingil ise 45 yıldır kent belediyesinin iktidarla buluşmadığını ve parmak basılması gereken yerin de burası olduğunu söyledi. Gelecek için İskenderun ve Hatay seçimlerinin alınması gerektiğini anlatan ve zafer vadeden Dingil, seçimin cumhurbaşkanlığı ve genel seçimi etkileyeceğini de söyledi.

Özer; “Ak Parti Belediyecilik Anlayışını İskenderun’a Getirmek İstiyoruz”

Söz alan Bülent Özer de adaylık toplantısında verdiği sözlerin arkasında olduğunu belirterek, sevdası ve her şeyi olduğunu ifade ettiği İskenderun’da doğup, İskenderun’da öleceğini söyledi. Özer; “Ak Parti belediyecilik anlayışını Sarıseki’ye beş yıl önce getirdik. Şimdi de İskenderun’a getirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

İnsanların yaşam standardını yükseltmek için ideal ve sevdaları olduğunu belirten Esabil Soydan da; “Kente yönelik esas proje bizde değil, sorunları yüreğinde taşıyan sizlerde. Hatay, Büyükşehir Belediyesi modelini geçince sadece İskenderun’u kazanmak olmaz. Tek başına İskenderun yetmez. Büyükşehir de kazanılmalıdır” diye konuştu.

Uçurulan güvercinler altında konuşan Mehmet Dönmez ise 30 Mart’tan önce insanların farklı adlarla bölünmesinin önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti. İskenderun’un sorunlarının çözülmez olmadığını ve 224 toplantıda 10 binin üzerindeki kişiyle görüştüğünü belirten Dönmez, görüşmelerde 59 projenin ortaya çıktığını kaydederek; “İstanbul’da kanal İstanbul projesini yaşama geçirenler, İskenderun’da Feyezan Kanalını düzeltemez mi? Elbette çözer ama bir şartla çözer” dedi.

Filiz Özçörekçi ise memleketini sevdiği ve Ak Parti davasına sahip çıktığı için aday adayı olduğunu belirterek; “Verdiğimiz sözü tuttuk. Hatay, Ak Partinin kalesi oldu. Bunda Türk kadınının gücü vardır” dedi.

Kendisini tanıtan Turgut Polatçı da; “Partimiz her konuda olduğu gibi belediyecilikte de başarısını ispat etmiştir. Ve seçimleri açık arayla kazanacaktır” diye konuştu.

İskenderun’un kaybedecek vakti olmadığını anlatan Ümran Gültekin de; “Başkasını yönetmeye talip olan kişi, her şeyden önce kendisinin ustası olmalıdır. İlçenin acemi ellerde kaybedecek vakti yoktur” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here