Hatay’ı Canilere Karargah Yaptınız!

0
74

mevlüt dudu açıklama (22)CHP Hatay Milletvekili Dudu, Hükümeti Suriye Konusunda Topa Tuttu

TBMM genel kurulunda Suriyeli mülteciler hakkında bir konuşma yapan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, açıklamalarında hükümeti topa tuttu.

Suriye konusunun yarattığı olumsuzlukları dile getiren Mevlüt Dudu; “Bizim olmayan, bizi hiç ilgilendirmeyen, Arap Baharı oyunu nedeniyle, Müslüman ülkelerin hemen tamamında taraf oldunuz. Dünyanın dört bir yanından ciğer söken, kafa kesen teröristlerin, ellerine silah verip, Suriye’ye gitmelerine ön ayak oldunuz. Hatay’ı, Apaydın kampını; bu, ne olduğu, kim olduğu bilinmeyen canilere, karargâh yaptınız. Başta Hatay ve tüm bir Suriye sınırı, terör yuvası oldu. Hatay, adeta patlayıcı deposuna dönüştü. Ve tüm dünyada yalnız kalan bir Türkiye! Tam bir diplomatik fiyasko!

Suriyeli Çocukların Eğitim İhtiyaçları TC’ye Yakışır şekilde Yapılmalı!

Stratejik derinlik olarak isimlendirilen, ancak gerek içerde, gerekse dışarıda, doğurduğu sonuçlar itibariyle, tam bir stratejik rezilliğe dönüşen bir dış politika. En fazla 100.000 mülteci kabul edeceğiz dediniz. Bugün sayısını ne siz, ne de biz biliyoruz ama 500.000’in üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Başta Hatay olmak üzere, sınır illerimizin sokakları dilencilik yapan ve sefalet içinde yaşayan Suriyeliden geçilmiyor.

Vatanından koparılan o Suriyeli çocukların, eğitim ihtiyaçlarının da karşılanması gerekir. Ama tüm bunlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin ciddiyetine ve vakarına yakışır biçimde yapılmalıdır. Devletimizin yasaları hiçe sayılmadan yapılmalıdır. Ve en önemlisi, bizzat devlet eliyle yapılmalıdır. Ne idüğü belirsiz kişilerce değil” dedi.

Yeni Deniz Fenerlerini Müjdeliyorum!

Suriyeli mülteciler adına önüne gelenin yardım topladığını da ifade eden Milletvekili Dudu; “Özellikle bir kuruluşa, hükümet tarafından sınırsız olanak sağlanıyor. Değerli arkadaşlarım, ‘Karaman’ın koyunu, sonra çıkar oyunu!’ Bir kaç yıl sonra ortaya çıkacak yeni deniz fenerlerini bugün buradan sizlere müjdeliyorum. Ben buradan hükümete bir kez daha seslenmek istiyorum. Barıştan yana olun. Kardeş kavgasında bir tarafın eline silah vermekten vazgeçin. Bu insanların eğitimlerini ne olduğu bilinmeyen kişilerin eline bırakmayın. Gerçek mazlumlara kapıları açın, ideolojik radikal İslam savaşçılarına kapıları kapatın” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here