Rektör Dereli; “Kendimize Uygun Bir Model Uyarlayacağız”

0
81

iste-konferans5İTSO ve İSTE Yetkilileri, İşbirliği İçin Yeniden Bir Arada

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)’nin kuruluşundan bu yana üniversite ile işbirliğine büyük önem veren İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), İş Dünyası ile Entegrasyon (İDE) uygulaması bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantıya İSTE Rektörü Türkay Dereli, Dekanlar, Öğretim Görevlileri, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve yönetimi ile iş adamları katıldı.

Toplantıda konuşan İTSO Başkanı Yılmaz, üniversiteye sahip çıkacaklarını vurgulayarak bu konuda herkese görevler düştüğünü ifade etti. Üniversitenin ilerlemesinde iş adamlarının büyük destekleri olduğunu hatırlatan Yılmaz, İSTE Rektörü Türkay Dereli ile ‘Üniversite Sanayi Entegrasyonu’ başlığında toplantı yapılmasına karar verdiklerini ifade ederek; “Üniversite Sanayi İş birliğini kaldırarak, Üniversite İş Dünyası Entegrasyonu şeklinde toplantı yapılmasına karar verdik. Üniversite İş Dünyası Entegrasyonu denildiğinde Sanayicilerimizin yanında KOBİL’lerimizin de yer alması açısında bu adı verdik” dedi.

Konuşmasına Mevlana Celaleddin Rumi’nin ‘Şimdi yeni şeyler söylemek lazım’ sözleriyle başlayan İSTE Rektörü Türkay Dereli de, geleceğimiz adına birlikte çalışmak ve birlikte başarmak için gösterilen çabadan ötürü herkese teşekkür etti. Bugüne kadar bazı yanlışların yapıldığını ifade eden Rektör Dereli; “Bizler, Osmaniye’den California’ya kadar ulusal ve uluslararası anlamda iş dünyası ile üniversite entegrasyonu bağlamında yapılmış olan tüm çabaları gözden geçirerek fakat hiçbir kurumu taklit etmeyerek kendimize uygun bir model uyarlayacağız. İş Dünyası İle Entegrasyon (İDE) uygulamasıyla öğrencilerimiz Entegratör adı altında iş dünyasının gerçek sahipleri ve çalışanları olma yolunda büyük bir adım atacaklardır” diye konuştu.

Toplantıda son olarak konuşan İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter de, endüstride değişimin bir zorunluluk haline geldiğini vurguladı.

iste-konferans6

Yeter; “Üniversite İş Dünyası Entegrasyonunun Çok Önemli”

Değişim ve gelişimin, sanayinin sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından oldukça önemli olduğunu ifade eden Yeter, ileri teknolojilere ulaşabilmek adına sanayi üniversite işbirliğinin büyük önem arz ettiğinin altını çizdi. Yeter; “Küreselleşmenin değiştirdiği dünyada sanayi payını korumanın yolu da, “niteliği artırmaktan” geçmektedir. Dolayısıyla, sanayinin ileri teknolojiye entegrasyonu ülkemizin gelecek hedeflerine ulaşabilmemiz açısından oldukça önem taşımaktadır. Sanayimizi ileri teknolojilere ve bilgi-yoğun ürünlere dönüştürebilmek için üniversite-sanayi işbirliğinin sağlanması da kritik bir öneme sahiptir. 4. Sanayi Devrimi’nin konuşulduğu şu günlerde ise, üniversite iş dünyasının entegrasyonunu sağlanması daha da önemli hale gelmiştir. İleri teknoloji altyapısına sahip olan iş dünyasının küresel rekabet gücünü artırma, özgün ürünler geliştirerek pazardaki paylaşıma yeni pay alanları oluşturma hedefi ve aynı zamanda nitelikli personel ihtiyacı; üniversite iş dünyası entegrasyonunun gerekliliğini ortaya koymaktadır” şeklinde görüşlerini ifade etti. (Haber: Doğan Süslü)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here