CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal; “Tarih Sizi Affetmeyecek”

0
254

serkan topal (11)Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir konuşma yaptı.

Anayasa Değişikliği Teklifi görüşülmeye devam ederken, CHP’li Vekil Topal, meclisteki konuşmasında getirilmek istenen sistemin Başkanlık Sistemi değil, Anayasal bir Padişahlık olduğunu söyledi.

Yüksek Mahkeme Üyelerinden, İl Başkanlarına kadar herkesin tek bir kişi tarafından atandığı sistemin adının DİKTATÖRLÜK’ten başka bir şey olmayacağını önemle vurgulayan Topal, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bugün gelinen noktada kendi iradesiyle birlikte, milletin iradesini de tek bir kişiye bırakan bu taslağı destekleyenleri tarih asla affetmeyecektir.

Ve ne yaparsanız yapın öyle bir gün gelecek ki, Hun İmparatorluğundan, Göktürklere, Karahanlılardan, Büyük Selçuklu İmparatorluğuna, Osmanlı İmparatorluğundan, Türkiye Cumhuriyeti’ne, adınız, getirmeye çalıştığınız bu akıl almaz sistemle demokrasi ve cumhuriyete ihanet edenler içerisinde yer alacaktır.

Çanakkale’de 7 düvele Dur Yolcu Diyen, Amasya Genelgesinde Milletin Bağımsızlığını Yine Milletin Azim ve Kararı Belirleyecektir diyen, İstiklal Marşına Korkma diye başlayan bu şanlı Millet, dedesi tavuk kümesinde saklananları da unutmadı, Seyit Onbaşıyı da Saltanat sevdalısı sizleri de unutmayacak, göğsünü bu hayasızca akına siper etmiş bizleri de unutmayacak.” (Haber: Meral SADREDDİN)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here