“Turizm Bürosunu Değil Turist, İskenderunlu Bile Bulamaz”

0
190

turizmciler1İskenderunlu Turizmcilerin, ‘Turizm Danışma Bürosu’ İsyanı!

Turizm acente sahipleri, geçtiğimiz hafta sonu İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek basın mensuplarıyla bir araya gelip, sektörün sıkıntılarını anlattılar. Tüm sıkıntıların yanı sıra özellikle tek bir sıkıntıya dikkat çeken turizmciler, İskenderun Belediyesi tarafından belediye oto parkı içerisinde yapımı devam eden turizm bürosunun yerini doğru bulmadıklarını vurguladılar.

Turizmciler Özgür Koç, Canan Gürpınar, Hüsamettin Ay, Kutlu Çelik ve İbrahim Yavuz, İGC Başkanı Veysel Cıncık ve yönetimi tarafından karşılandılar.

Zaten çok sıkıntıda olan sektörün, son günlerde yapımı devam eden turizm bürosuyla yeni bir sıkıntıya sahip olduğunu ifade eden turizmciler, yapımı süren turizm bürosunun yerini doğru bulmadıklarını söylediler. Halka kapalı belediye otoparkı içerisinde yapılan turizm bürosunun, amacına uygun çalışmayacağı ve hiç kimseye bir fayda sağlayamayacağı da belirtildi.

Turizmciler; “İskenderun’a gelecek yerli ve yabancı turistler için bir turizm danışma bürosu ciddi şekilde ihtiyaç. Ancak şu anda Belediye Oto Parkı içine yapılan danışma bürosu fayda sağlamaz. Belediye bizlerin fikrini sormadı” diye sitem ettiler.

turizmciler2

2 Temmuz 2015 tarihinde turizm bürosu yer tahsisi için Belediye Meclisinde karar alındığını hatırlatan turizmci ve aynı zamanda İskenderun Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Yavuz; “Ancak bugüne kadar herhangi bir girişim olmadı. Daha sonra öğrendik ki vatandaşa açık olmayan belediye park alanı içinde turizm binası diye bir bina yapıyorlar. Dünyanın her tarafında turizme yönelik binalar, başvuru noktaları, herkesin ulaşabileceği merkezi yerlerde yapılır. Bunun amacı da, kente gelen ve kenti bilmeyen yerli ya da yabancı turistlerin kolayca bulmaları içindir. Ama gel gör ki, bizim turizm bürosu adeta bulunmamak için yapılıyor. Bırakın turisti, bir İskenderunlunun dahi kolay bulamayacağı, giremeyeceği bir yerde” diyerek yapımı devam eden turizm bürosunun yerini doğru bulmadıklarını vurguladı.

İskenderun Belediyesinin, turizm bürosu yapımıyla ilgili, konunun muhataplarından yani turizmcilerden fikir almadığını da belirten turizmciler, bunun yanlış olduğunu ifade ettiler.

Herkes Sorumluluklarını Yerine Getirmeli

Kente her yıl yüzlerce asker ailesi, öğrenci ailesi geldiğini, birkaç gün kalıp gezdiklerini, gezilecek yerler hakkında bilgi alabilmeleri için merkezi bir yerde bir turizm danışma bürosu olması gerektiğini savunan turizmciler, sahilde 3-5 metrekarelik bir kulübenin dahi işe yarayabileceğini söylediler.

Kentteki turizmin gelişebilmesi için en uygun yerde turizm danışma bürosu açmanın öneminin büyük olduğunun altını önemle çizen turizmciler, ortak görüşlerinde şu ifadeleri paylaştılar;

“Önemli olan İskenderun’a gelecek yerli ve yabancı konukların danışma bürosuna kolayca ulaşabilmesi. Büroda yabancı dil bilen bir eleman soracakları her şeye de cevap verir. Kentimize gelen insanların gezmeleri sırasında girebilecekleri genel tuvaletler yok. Engelli lavabolarımız yok.

Gaziantep turisti çekebilmek için her gün yenilik yapıyor. Bilim ve Gezegen evi, oyuncak müzesi, minyatür park yaptı, hayvanat bahçesini büyütüyor, başka ilginç çalışmalar yapıyor. Gaziantep’ten bu örnekler dikkate alınabilir. Biz şehir merkezine modern bir tuvalet dahi yapamadık henüz. Bu kente gelen her turist kente katkı sağlar. İskenderun’un henüz kent haritası bile yok. Turizmin gelişmesi için herkesin üzerine görevler düşüyor. Herkes sorumluluklarını doğru bir şekilde yerine getirmeli.” (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here