Rektör Depci Kampüsleri Kullanıcı Odaklı Düzenlemeye Kararlı

0
21

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci katılımcı, ekolojik ve sürdürülebilir bir yaklaşımla İSTE kampüslerini düzenleyip geleceğe yatırım yapmaya devam ediyor.

Bu bağlamda İSTE Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım Peyzaj Komisyonu üyeleri ve Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı ile bir araya gelen Rektör Depci tasarlanan spor adası hakkında istişarede bulundu.

Kampüsün doğal ve yapılı bileşenleri ile paydaşları göz önünde bulundurularak yaşam-kullanım dengesi gözetilerek tasarlanan spor adasının, merkez kampüsün doğal sağlıklı yaşam alanını oluşturması planlanıyor. Merkez kampüste yer alan gölet ve göletin doğal yaşam alanında bulunan süzülen kuş türlerini ve spor alanlarının iklimsel konfor koşulları gözetilerek gerçekleşen tasarım yaklaşımında kampüsü 7’den 70’e kullanacak tüm paydaşların sosyo-kültürel değerleri de gözetilmektedir.

Spor adası tasarımında emeği geçen akademik ve idari personeline teşekkür eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci; “Göreve geldiğimizden bu yana inşa ettiğimiz her alanı ve binayı olması gerektiği gibi yaptık, yapıyoruz. Mevcut alanlarda ise maksimum fayda sağlama üzerine düzenlemeler yapıyoruz. Kullanıcıların gereksinimlerini gözeterek yaptığımız düzenlemelerde amacımız gerek öğrencilerimizin gerekse personelimizin her zaman İSTE’de olmak isteyecekleri hale dönüştürmek. Ekip ruhumuz ve çalışma azmimiz ile amacımıza ulaşacağımızdan kuşkum yok” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here