Psikolojik Şiddet Fiziksel Şiddetten Daha Ağır

0
33

İskenderun Gelişim Hastanesi Uzman Klinik Psikologu Yağmur Yazar Özdemir, Romantik İlişkilerde psikolojik şiddetin yıpratıcı etkisine değindi.

Psikolojik şiddete maruz kalan kişilerin fiziksel şiddete maruz kalan kişilerden daha fazla etkilendiğini kaydeden Özdemir; “Psikolojik şiddet, bireyin benlik saygısını hedef alır. Psikolojik şiddete maruz kalan kişilerin, fiziksel şiddete maruz kalan kişilere oranla fiziksel ve ruhsal olarak daha çok etkilendiği ortaya çıkmıştır. ‘Çok sevmek’ maskesi altında olduğu için kişiler  durumun farkında olamayabilir ve yavaş yavaş kendilerine olan inançlarını kaybederek değersiz hissetmeye başlayabilirler.

Eğer hayatınızdaki kişi; Sizinle bağırarak, aşağılayarak konuşuyorsa, Yaptığınız her şeyden kuşkulanarak sürekli sevginizi ispat ettirmeye çalışıyorsa, sizi sürekli başkalarıyla kıyaslıyorsa, başkalarının yanında küçük düşürüyorsa, sizi çevrenizden uzaklaştırarak yalnızlaştırmaya çalışıyorsa, fikirlerinizle alay ediyorsa, duygusal olarak ihmal ediyorsa, size koşullu sevgi sunuyorsa ilişkinizde psikolojik şiddete maruz kalıyor olabilirsiniz. Psikolojik şiddete maruz kalan kişilerde psikolojik sıkıntılar ortaya çıkabilmektedir. Durumun farkına varma ve bu durumla başa çıkabilmek adına bir uzmandan destek alabilirsiniz” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here