Prof. Dr. Süleyman Yılmaz’dan ‘Şahsiyet ve Değerler Eğitimi’ Kitabı

0
257

Aksaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Hataylı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, yazdığı ‘Şahsiyet ve Değerler Eğitimi’ isimli kitabını tanıttı.

İGC Başkanı Veysel Cıncık ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Yılmaz, kitabı hakkında bilgiler vererek, Türk Toplumu’nda var olan manevi değerlerin gün geçtikte törpülendiğini, bunlara sahip çıkmamız gerektiğini söyledi. Yılmaz; “Kitabımın özü milenyum çağının unutulan değerlerini hatırlatmak Zaman geçtikçe bazı değerlerimiz aşınmaya başladı. Bu yüzden bir kimlik sorunu ortaya çıkabiliyor. Bu konuda sahada çalışma yapan çok az insan var. Bu değerleri ilkokul 2. sınıfta okutmaya başlamamız gerekir. Konya Selçuklu Belediyesi 2012 yılından bu yana ‘değerler eğitimi’ diye bir projeyi başarıyla uyguluyor. 80 bin insanın bu konuda  eğitilmesini sağlamışlar. Servis şoföründen, öğretmene, aile bireylerinden okul çalışanına kadar eğitilmiş. Bu değerlerin pilot okullarda okunmasına başlatılmalı” şeklinde açıklamalarda bulundu.

İkinci baskısı yapılan kitabında kaybedilmemesi gereken Türk değerlerini hatırlatan Prof. Dr. Yılmaz, kitabının önsözünde ise şu ifadelere yer vermiş;

“…Kendi kültürüne, diline ve değerlerine yabancılaşan, kuşaklar çatışmasının yaşandığı bir dünyada eğitim, kültür ve aile adına yetkili tüm mercilere, anne babalara ve özellikle de kuşakların ellerinde şekillendiği eğitimcilere büyük sorumluluk düşmektedir. Bu bağlamda, çağdaşımız olmayan yazarlarımızın, edebiyatçılarımızın eserlerini orijinal üslubu, vecizliği, anlam bütünlüğü içinde anlamamız, kayıtlı veya sözel gelenek, görenek ve değerlerimizi kuşaktan kuşağa aktarmamız gerektiği kanaatindeyim. Medeniyetimizin şafağında değerlerini bilen, geçmişiyle, gelenekleriyle, kültürüyle barışık, şahsiyetli gençler yetiştirmek, her Türk Eğitimcisinin, ailesinin temel ödevi olmalıdır…”

Kitabından ve çalışmalarından ötürü Yılmaz’ı tebrik eden İGC Başkanı Veysel Cıncık da; “Türk toplumu Osmanlıdan bu yana başka ülkelerde olmayan mükemmel gelenek ve görenekleri yaşatmıştır. Son zamanlarda bunlarda aşınmalar olması bizleri de üzmektedir. Hem ailelerin, hem eğitimcilerin bu konuya önem vermesi gerekmektedir. Siz topluma bu kitabı yazarak önemli hatırlatmalar yaptınız. Size çok teşekkür ediyoruz” dedi. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here