Primemall İskenderun’da Miniklerden Çevreci Defile

0
93

pm-çevre günü1Prime Development’ın yatırımcısı ve işletmecisi olduğu Primemall İskenderun AVM, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü “atık defilesi” ile kutladı. Geri dönüşümün önemine dikkat çekmek için anaokulu öğrencileri tarafından atıklar kullanılarak tasarlanan giysiler yine öğrenciler tarafından başarıyla sergilendi. Minik anaokulu öğrencileri hem keyifli bir gün yaşadı hem de büyüklere “dünyayı kirletmeyin” mesajı verdi.

Birleşmiş Milletler tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün teması ‘7 milyar hayal. Bir gezegen. Sorumlu tüketim’ olarak belirlendi. Geri dönüşümlü malzemeler kullanılarak tasarlanan, enerji tasarrufuna büyük önem veren Primemall İskenderun AVM’de 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü ana temaya uygun bir mesaj vererek kutladı. İssume Anaokulu öğrencileri tarafından geri dönüştürülen atıklar kullanılarak hazırlanan giysiler, 6 Haziran Cumartesi günü Primemall İskenderun’da düzenlenen defilede sergilendi. Atıklardan gelinlik, pantolon, gömlek, elbise tasarlayan minikler kendi giysilerinin mankenliğini de yaptı. Çocuklar hem eğlenceli hem de eğitici bir gün geçirirken alışveriş merkezine gelenlere de çevreci mesajlar verdi. Büyük ilgi gören atık defilesi ile minikler İskenderun’dan dünyaya  “sürdürülebilir üretim ve tüketim” çağrısı yaptı.

Prime Development’in ilk AVM projesi olan ve 2010 yılında açılan Primemall İskenderun, yenilikçi ve geri dönüşümlü malzemeler bir arada kullanılarak tasarlandı. Sürdürülebilirliği ön planda tutan Prime Development, Primemall İskenderun’u tasarlarken enerji tüketimini en aza indirip tasarruf sağlayabilmek için mimar ve mühendislerle özel projeler geliştirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here