PM Üyesi Öztunç; “2019’da İktidardayız”

0
125

chp-pm üyeleri1PM Üyelerinden CHP İlçe Örgütüne Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyeleri Mevlüd Dudu ve Ali Öztunç, partilerinin İskenderun ilçe örgütünü ziyaret etti. Ziyarete CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül ile Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da katılım gösterdi.

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği ziyarette hoş geldin konuşması yapan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, ziyaretlerinden ötürü parti meclis üyelerine teşekkür etti. Mansuroğlu’nun ilk sözü verdiği Parti Meclis Üyesi Ali Öztunç, örgütçülüğe çok önem verdiklerini ve tüm yurt genelinde örgütleri ziyaret ettiklerini vurguladı.

Örgütlere, hem bir teşekkür hem dertleşme ziyaretleri gerçekleştirdiklerini kaydeden Öztunç, ülke gündemini de değerlendirdi. Ülkenin kötü günlerden geçtiğini ifade eden Öztunç; “Örgütlerden gelen bir kardeşiniz olarak, örgütçülüğe çok önem veriyorum. 35. Kurultay’dan çıktık, PM’ye seçildik. Yapmak zorunda olduğumuz ilk işin; CHP’nin 6 okundan almış olduğumuz terbiye ve ahlakın gereği olarak örgütlerimize gitmek olduğunu düşündük ve örgütlerimizi ziyaret ediyoruz. Buna bir teşekkür ziyareti, bir dertleşme ziyareti diyebilirsiniz.

chp-pm üyeleri2

Hepimiz çalışmak zorundayız Türkiye, büyük sıkıntılardan geçiyor. Ülkemizin bir bölgesi Suriye’yi geçti. Geçen yıl Suriye’yi konuşuyorduk. Bugün ise Sur’u, Cizre’yi konuşuyoruz. Bunlar hep bir kişinin egosu yüzünden. O bölge HDP’ye oy verdi. O kişi de dedi ki siz görürsünüz, neler yapacağım. HDP de barajı geçince şımardı, hendekler açtırdı. CHP olarak AKP’ye de HDP’ye de hayır demeliyiz. 2019’daki seçimlerde ne yapıp edip CHP’yi iktidara getirmeliyiz. Onlar 100 yıl sonra 2023 diyorsa biz de Atamızın Samsun’a adım attığı 1919 yılının 100. yılı olan 2019 diyoruz. 2019’da iktidardayız diyoruz. Biz de 100 yıl sonraya hedef koyduk. Türkiye Cumhuriyeti’ni 2023’te bunlara teslim etmemeliyiz, 2019’da iktidar olmalıyız” diye konuştu.

Halkın ileride bugünkü yöneticileri kötü anacağını savunan Öztunç; “Biz nasıl Kenan Evren’i kötü anıyorsak bugünkü yöneticiler de kötü anılacak. Her yere yüzlerce korumayla gidiyorlar. Tek başlarına gezecek cesaretleri yok” dedi.

chp-pm üyeleri3

“Esas olan CHP üyeliğidir”

CHP PM Üyesi ve Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu da CHP’nin sade üyesi olmanın, partideki her türlü mevkinin üzerinde olduğunu belirterek; “Makamlar geçer, CHP üyeliğini ise ömür boyu taşırsınız” dedi. “Demokrasi, Değişim ve kardeşlik” sloganıyla gerçekleşen 35. Kurultay’da PM üyelerinin çoğunun değiştiğini ve partideki değişimin sadece isimlerin değişmesiyle sınırlı olmayacağını dile getiren Milletvekili Dudu; “Partideki iç çekişmeleri ve kavgaları bir kenara bırakıp, el ele omuz omuza 2019 seçimlerine yürümemiz gerekiyor. Türkiye’nin artık bu karanlıktan kurtulması gerekiyor. Önümüzdeki uzun ve seçimsiz bir dönem var. Bu dönemi çok çalışarak, örgütlenerek geçirmek ve ilk genel seçimi kazanmak zorundayız. 2019’da Türkiye’nin iktidarını CHP yapmak, 30 mart seçimlerinde kaybettiğimiz İskenderun Belediyesi’ne altı oklu bayrağımızı dikmek için çok çalışacağız” dedi.

chp-pm üyeleri4

“PM’de Hataylı birinin olmasına seviniyoruz”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımak ve CHP’yi iktidara taşımak için çok çalışmak gerektiğini ve bu konuda herkese görev düştüğünü belirterek; “Uzun süredir ilçe başkanımız, dostumuz Yusuf Mansuroğlu’nu ziyaret etme programımız vardı. PM üyelerimizle ziyaretimizi birleştirerek sizlerle bir aradayız. Ülke gündemine dair çok ciddi sıkıntılar var, bunların CHP ile çözülebileceği kanaatindeyiz. Bu konuda, CHP’nin her kademesindeki herkese çok ciddi görevler düşüyor. İskenderun’da bir yerel yönetim boşluğu var. Bizler, bu eksikliği hissettirmemeye çalışıyoruz. Sıcağı sıcağına bir kurultay yaşadık. Bu kurultayda Hatay’ı temsilen, kardeşim, dostum Milletvekilimiz Sayın Mevlüt Dudu da PM’ye seçilmiştir. Kendisini tebrik ediyorum. PM üyelerimiz arasında Hataylı birinin olması bizi sevindiriyor, ama İskenderunlu birinin olması daha çok sevindiriyor. Hatay siyasetinde dağın bu tarafı ve öbür tarafı vardı. Artık dağın iki tarafının da parti meclisiyle, belediye başkanıyla, milletvekiliyle, ilçe başkanıyla, yöneticileriyle bu partide söz sahibi olacaklarından, hakkınızı savunacaklarından kuşkunuz olmasın” diyerek, ilçe örgütüne başarılar diledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here