‘Büyüyen Kobi’ler’ Paneli Hatay İş Dünyasının Katılımıyla Gerçekleştirildi

0
119

tüsiad panel1Başkan Savaş; “Hükümetten Hatay’a Nefes Aldıracak Bir Destek İstiyoruz”

TÜSİAD ve TÜRKONFED işbirliği ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Büyüyen KOBİ’ler II toplantısı ve panel programının ikincisi Hatay’da düzenlendi. Panele Hatay’daki hoşgörü ortamı ve Suriyeli mültecilerin kente etkileri damgasını vurdu.

İlimizin ekonomik dinamiklerinin çok büyük bir katılımıyla gerçekleşen ve TÜSİAD ile Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) işbirliğinde organize edilen  “Büyüyen Kobiler” paneli Hatay Erol Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Kongre Salonu’nda gerçekleştirildi.

Hatay İş Dünyası’nı heyecanlandıran panele, Hatay Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes ile beraberindeki heyet, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu, Doğu Anadolu Sanayici ve İş Adamları Federasyonu (DASİDEF) yönetimi adına Mehmet Kılıçlar, Antakyalı hayırsever işadamı Erol Bilecik ile Hatay İş Dünyası’nın önde gelen Sivil Toplum Kuruluşları(STK) katılım gösterdi.

Toplantının açılış konuşmaları ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve DASİFED yönetimi adına Mehmet Kılıçlar tarafından yapıldı.

tüsiad panel2

Symes: Kutuplaşmayı Reddedip Birbirimizi Ön Yargısız Dinleyelim

Açılış konuşmalarının ardından söz alan ve gerçekleşen panelin önemine dikkat çekerek konuşmasını gerçekleştiren TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes; “Hatay, Cami, Kilise ve Havra gibi ibadethanelerin sırt sırta iç içe yaşadığı bir yer. Komşularımızın bulunduğu durum Hatay’ı da içine alan ekonomik bir sıkıntı yaşatıyor. Tüm bunlarla birlikte Suriyeli misafirlerin kentin şu anda şehir nüfusunun yaklaşık yüzde yirmisini oluşturduğunu öğrendik. Bunların hepsinin bölgeye olumsuz etkileri oluyor. Evlerini terk eden komşularımızın yanı sıra kendi ülkemizde de aynı şeyler yaşanıyor. Ülkemizin bir bölümünde evlerini terk eden insanlarımız var. Her gün terör yüzünden Güneydoğu bölgesinden ölüm haberleri geliyor. Coğrafyamızı sarmış olan olumsuzluklar karşısında birlik ve beraberliği sağlamamız gerekiyor. Terörün bizi Türkiye’nin potansiyelini arttıracak reformlardan uzaklaştırmasına kesinlikle izin vermemeliyiz” dedi.

 Symes: Çağımızın Yeni Endüstiryel Vizyonu Olan Dördüncü Sanayi Devrimi Gerçekleşiyor

Ayrıca yeni sanayi akımı dört sıfır hakkında da bilgi paylaşımında bulunan Symes; “Çağımızın yeni endüstriyel vizyonu olan dördüncü sanayi devremi gerçekleşiyor. Bu yeni endüstrideki amaç; uyum, kaynak verimliliği ve ergonominin hem müşteriler hem de iş-değer sürecinde iş ortaklarının entegrasyonunu karakterize etmektir. Endüstri dört sıfır, geleneksel sanayiyi bilgisayarlaştırma yönünde teşvik etme ve yüksek teknoloji ile donatma projesidir” şeklinde konuştu.

Kadooğlu: Türkonfed, Türk İş Dünyası İle Avrupa Arasında Önemli Bir Köprü Görevindedir

TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu da yaptığı konuşmada; “TÜRKONFED olarak gücümüzü KOBİ’lerden alıyoruz. Bu güne kadar KOBİ’ler ile ilgili birçok konuda rapor hazırladık ve üst düzey yetkililere ulaştırdık ve ulaştırmaya da devam ediyoruz. Özellikle KOBİ’lerin finansmana erişim ve dönüşüm raporlarında olması gerektiğini düşünüyoruz. Sadece bir iş dünyası örgütü değil düşünce komisyonumuza yeni bir halka daha ekliyoruz. TÜRKONFED Türk İş Dünyası ile Avrupa arasında önemli bir köprü görevindedir. Küresel iş dünyasının günümüzün en önemli ayaklarından biri olan KOBİ’ler gün geçtikçe gelişmektedir. Dijital ekonomi bilgi sisteminin kalp atışlarıdır. Bilgi sistemini doğru kullanan girişimciler ayakta kalacaktır” dedi.

tüsiad panel3

“Refaha Çıkmamız, Birbirimize Sımsıkı Sarılmamıza ve Güvenmemize Bağlı”

Hatay’ın ekonomik manada bir cazibe merkezi haline getirilmesi noktasında büyük çabalar sarf eden ve gerçekleştirilen panelin ilimize büyük yatırımlar olarak geri dönmesi temennisinde bulunan Başkan Savaş yaptığı konuşmada; “Biz Türkler zor zamanda yapılanı unutmayız. Heyetin burada 3 gün kalması bize moral verdi. Biz beş yıldır birbirimizi sahiplenerek buralara geldik. Hükümetten Hatay’a nefes aldıracak bir destek istiyoruz. Sanayicilerimizin üretim yapabileceği sanayi sitesi için bakanlığımız ve bizler canla başla çalışıyoruz. Dünyada kaybetmeye yüz tutmuş bir güven konusu var. Ticari dünyamızın güven ve empati konusunda önemli adımlar atması gerektiğini düşünüyorum. Ülkemizin refaha çıkması için birbirimize sımsıkı sarılmamız ve güvenmemiz gerektiğini vurgulamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Savaş, TÜSİAD ve TÜRKONFED’ten Hatay’a Barış ve Dostluk Adlı Okullar Yapılmasını Talep Etti

Konuşmasına kardeş şehir Aalen’in okul yaptırılmak üzere gerçekleştirdiği maddi yardımlardan bahsederek devam eden Başkan Savaş, TÜSİAD ve TÜRKONFED’ten Hatay’a okullar yapmaları ricasında bulundu. Okulları, dostluk ve barış olarak adlandırmak istediklerini vurgulayan Başkan Savaş’a katılımcılar alkışlarla destek verdi.

tüsiad panel4

Vali Topaca: “Bu Ziyaret Hatay’a Dair Olumsuz Algının Ortadan Kalkmasına Katkı Sağlayacak”

Panelin değerlendirme konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Hatay Valisi Ercan Topaca; “Bu ziyaret Hatay’ın hiç hak etmediği algının ortadan kalkmasına katkı sağlayacak. Bugün yapılan panelin katılımcıların ufuklarını açmasını diliyoruz. Dışarıdan gelen arkadaşlarımızın görüşleri burada olan arkadaşlarımızı olumlu yönde etkileyecektir. Hatay insanların hoşgörüsü ve toprağının verimliliği ile ancak burada yaşayanların görebildiği çok farklı dünyanın ender şehirlerinden birisidir. Tarihte de böyleydi bugün de böyle inşallah gelecekte de böyle olacaktır” dedi.

TÜSİAD ve TÜRKONFED Heyetleri, panelden bir gün önce Antakya Şehir Kulübü’nde ağırlandıkları yemekte gerçekleştirilecek panelle ilgili Hatay İş Dünyası’na önemli bilgiler aktarmıştı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here