Plana Uyanlar Kazanıyor!

0
102

Vali Lekesiz, Hassa’da da Muz Seralarını Gezdi

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Hassa İlçesi Akbez Beldesi Pınarbaşı mevkiinde, girişimci M. Nuri Gündoğdu’ya ait muz seralarında ve soğuk hava deposunda incelemelerde bulundu. Vali Lekesiz, Meclis üyeleri eşliğinde Perşembe günü gerçekleştirdiği incelemeler öncesinde işadamı Gündoğdu’dan üretime dair bilgiler aldı.

İşadamı Gündoğdu, ‘Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı’ kapsamında geçtiğimiz yıl kurularak muz üretimine geçen Amanos Fruits Tesisleri ve söz konusu tesislerde devam eden üretime dair diğer çalışmalar hakkında ayrıntılı olarak bilgi verdi. Gündoğdu, 20 aylık emeklerinin karşılığını almanın kendileri için ‘yüz akı’ olduğunu vurgulayarak; “Bizleri bu alana teşvik eden Sayın Valimize ve emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Vali Celalettin Lekesiz de, ilimizde tarım sektörünün önemine vurgu yaparak tarım sektörünü, geçimi sağlamak, muhannete muhtaç olmamak için kullanılan bir alan olmaktan çıkarıp zenginlik üreten bir alan haline dönüştürmek amacı ile Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı’nın hazırlandığını söyledi. Lekesiz; “Biz bu planı hazırlarken ‘tarımdan çok daha fazlasını alma potansiyelimiz varken niçin almayalım!’ demiştik. 972 veriyi inceleyerek bu planı hazırladık. Bu plana uyanlar kazanıyor, örneğini de burada görüyoruz” diye konuştu.

İncelemelere Meclis üyelerinin yanı sıra Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü AydınTüfekçi ile diğer ilgililer katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here