Permakültür Tasarımı Eğitimi İmzalandı

0
111

permakültür eğitimi1T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen 2016 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Kasım-aralık döneminde başarılı olan Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne ait “Permakültür Tasarımı Eğitimi” başlıklı projenin sözleşmesi Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın makamında imzalandı.

7 Şubat Salı günü Başkan Savaş ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Yıldız arasında imzalanan anlaşma ile 2021 yılı içerisinde ‘Medeniyetler Bahçesi’ teması ile Hatay’da gerçekleşmesi öngörülen EXPO 2021 çalışmaları kapsamında görev alacak ilgili çalışanların kentin geleceği açısından eğitim alması ve bu yönde uygulama yapmasının faydalı olacağı düşüncesinin meyvesi olarak geliştirilen “Permakültür Tasarımı Eğitimi” başlıklı Teknik Destek projesi ile permakültürün ilkeleri, geniş ölçekli saha tasarımı, örüntü kavrayışı, bahçe tasarımları, kent ve topluluk stratejileri hususları aktarılacak.

Karşılıklı atılan imzaların ardından Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Yıldız, Başkan Savaş’a anlaşmanın hayırlı uğurlu olmasını diledi ve günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here