Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
36

kısa-kısa haberlerKışlalar Mahallesi Yeni Kanal Hattına Kavuştu

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), yeni yerleşim alanlarının altyapı ihtiyacını karşılamak amacıyla projelerin devam ettiğini duyurdu. Hatay genelinde yapılan çalışmaların vatandaş odaklı olduğunu ve sağlıklı bir çevre oluşturmak amacıyla altyapı projelerinin özenle sürdürüldüğünü aktaran Genel Müdürlük, Dörtyol ilçesinde yapılan altyapı çalışmaları kapsamında kanalizasyon hattı bulunmayan bölgelere yeni hat döşendiğini açıkladı. Yeni yapılan binaların altyapı ihtiyacını karşılamak maksadıyla Dörtyol ilçesine bağlı Kışlalar Mahallesi’nde çalışma başlatan HATSU ekipleri, yeni açılan yol üzerinde 200’lük betonarme borular ile 280 metre yeni kanal hattı döşeme çalışması başlattı. Bölgenin taşlık alan olması nedeniyle döşeme çalışmalarının zor şartlar altında devam ettiğini aktaran İdare, yeni döşenen hattın zarar görmemesi adına stabilize dolgu malzemesinin bol miktarda kullanıldığını bildirdi.

 Hatay’ın Trafiği Akıllı Sinyalizasyon Sistemine Geçti

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, kent genelinde yürüttüğü kaliteli projeler çerçevesinde, Hatay’ın ulaşım standartlarını en üst seviyeye taşımaya devam ediyor. Trafik ekipler, Antakya Esentepe ve Sanayi kavşaklarında akıllı sinyalizasyon sistemine geçti. Trafik ışıklarına döşenen bir manyetik detektör vasıtasıyla trafik yoğunluğuna göre çalışan sistem sayesinde ara ve yan yollarda trafik akışı sırasında ışığı pasif tutan (yeşil açmayan), yolda belirtilen çizgi üzerinden geçen araç sayısı artış gösterdiğinde ise +3 saniye süre arttıran maksimum 30 saniyeye kadar çalışan az araç geçici olduğunda ise 10 saniye çalışan sistem Hatay halkının hizmetine sunuldu. Yetkililer hayata geçirilen bu sistem ile trafik ışıklarında bekleme sürelerinin azalacağını ve vatandaşların ulaşmak istedikleri yerlere daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabileceğini belirtti.

Sevilen Sanatçı Gökhan Güney, Başkan Savaş’ı Ziyaret Etti

Arabesk müziğin tanınmış sesi, Türk sinemasının efsane oyuncusu Hataylı sanatçı Gökhan Güney Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı Hatmek’teki çalışma ofisinde ziyaret etti. Sanatsal ve kültürel faaliyetlerin hayatımızın birer parçası olduğunu, sanatın her dalının Hatay’da var olması için çalıştıklarını ifade eden Başkan Savaş, değerli sanatçılarımızın katkılarıyla Hatay’ın sanat ve kültür şehri olması yolunda büyük mesafeler kat ettiklerini belirtti. Samimi bir ortamda geçen ziyarette şehrimize yapılan hizmetleri yakından takip ettiğini belirten ve memnuniyetini dile getiren sevilen sanatçı Güney, Hatay’ın tüm ilçelerine ayrım yapmadan hizmet götürülmesini, kültür ve sanatsal faaliyetlere yer verilmesi hususunda hemşerilerine sağladığı desteklerden dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here