Paraşütçülerin Bu Sefer ki Gözde Yeri; Arsuz/Pirinçlik!

0
183

Arsuz’un Pirinçlik mevkiinde bir araya gelen yamaç paraşütçüleri, Pirinçlik Dağ Yamaçlarındaki bir kilometrelik yamaç burnundan yaptıkları uçuş ile manzaranın tadını çıkarıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Gençlik Projeleri Destek Programı “2020-I Genel Çağrı” Başvuru kapsamında Flytürk Havacılık tarafından hazırlanan “Doğada Kal Sağlıklı Kal” isimli proje sebebi ile 16-29 yaş arasında gençler, Arsuz’un güzelliklerini yamaç paraşütü ile gökyüzünden görme fırsatında bulundular.

Flytürk Havacılık yöneticilerinden Yılmaz Verim, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında, Arsuz sahilinde olduklarını kaydederek; “Amacımız Hatay’ımızın birçok bölgesinde turizm amacı ile yamaç paraşütünü entegre edebilmektir. Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında gençlerimizi hem havacılık ile tanıştırıyoruz, hem de Arsuz’un güzelliklerini gökyüzünden gösterme fırsatını yakalıyoruz” şeklinde konuştu.

Yamaç Paraşütü Tandem Pilotlarından Emin Unutkan da Arsuz’un manzarasının çok güzel olduğunu, havanın da muhteşem olduğunu belirtirken, Arsuz’un yamaç paraşütü uçuşlarının çok el verişli olduğu açıkladı.

Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında yamaç paraşütü ikili uçuş katılımcılarından Kadir Yasin Şit ise duygularını paylaşırken; “Şimdi gökyüzünden indik. Hatay, gökyüzünden çok güzel! Flytürk ve Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bu etkinliği herkes denemeli! Gökyüzünden dünyaya bakma şansı hala devam ediyor” diye konuştu.

Flytürk Havacılık yönetiminden olan Mehmet Karaömer ise bugünkü etkinliklerinde yamaç paraşütü olarak Hatay’ın Arsuz ilçesini seçtiklerini belirterek; “Bu uçuş bölgesini seçmekteki amacımız Hatay’ın hemen-hemen her noktasında güzel uçuş noktalarının olduğunu göstermektir. Arsuz Pirinçlik mevkiinde bulunan yamaç paraşütü pisti en güzel noktalardan bir tanesi! Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında katılımcıların Arsuz’daki uçuş noktasını da görmeleri için bugün burayı seçtik” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here