Özyiğit; “Sevgi Elçilerinin En Yücesi Peygamber Efendimizdir”

0
72

kaymakam özyiğit314–20 Nisan Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yazılı bir mesaj yayınlayan İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, haftanın önemine değindi.

Özellikle içinde bulunduğumuz dönemde, Hz. Muhammed (S.A.V.)’in insanlığa getirdiği mesajın çok daha anlam kazandığını ifade eden Kaymakam Özyiğit; “Yaradılış, bir sevgi tecellisidir. Ezelden ebede sonsuz ve sınırsız sevgi kaynağı olan Cenab-ı Allah, sonsuz inayet ve rahmetiyle, ilk insan ve ilk peygamber olan Hz. Adem’den itibaren yeryüzüne sevgi elçileri göndererek insanlığı ilahi sevgi yoluna hidayet etmiştir. Bu sevgi elçilerinin en yücesi de elbette ki peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’dir. Allah ile sevgi ilişkisi kurabilmek için Peygamber Efendimizin (sav) sevgi çemberine dâhil olmamız gerektiğini idrak etmek durumundayız.

Gerek dini gerekse beşeri alanda; hangi dil, ırk, soy ve mezhepten olunursa olunsun her türlü kısır çekişmeler, ayrılıklar, aykırılıklar bir tarafa bırakılarak, İslam-peygamber-vatan-insan sevgisi ve kardeşlik ortak ekseninde birleşilmelidir. İnsanların kardeşliğine engel olacak duygu ve yönelişlerden arınmaya çalışılmalı, kardeşliği kalplerde pekiştirecek hususlar inşa edilmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam âleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik ederim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here