Çalışkan; “Hatay Seçimleri Şaibelidir ve Derhal Yenilenmelidir”

0
68

necmettin çalışkan7Saadet Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Necmettin Çalışkan,  Dörtyol ilçe teşkilatını ziyaret ederek Hatay seçimlerindeki iddiaların araştırılıp gereğinin yapılması gerektiğini söyledi. Dörtyol’da seçim değerlendirme toplantısında konuşan Çalışkan; “Hatay’ımız bir seçimi daha kazasız belasız atlatmıştır. Sandıktan çıkan neticeye herkes saygı göstermelidir. Umuyorum ki bundan sonra da huzuru bozan bir gelişme yaşanmaz” dedi.

Gayretlerinden ötürü teşkilat mensuplarına teşekkür eden Çalışkan; “Bütün imkânsızlık ve zorluklara rağmen bu çalışmalarınızı takdir ediyorum. İnanıyorum ki bu gayret ve emekleriniz zayi olmayacaktır. Siyasetin yeniden dizayn edildiği bu süreçte dimdik tuttuğunuz bu bayrak zirvelerde dalgalanacaktır. Önemli olan hakkın hâkimiyeti için mücadele etmektir” diye konuştu.

Seçimlere güvenin tam olması gerektiğini belirten Çalışkan; “Kimse sonuçlardan kuşku duymamalıdır. Herkes gönül huzuru içinde neticeye saygı göstermelidir. Bunun için de mide bulandıran durum olmamalıdır. İlçelerimizden bize ulaşan bilgilere göre bazı yerlerde kuşku verici durumlar söz konusudur. Mesela bir ilçemizde sandık müşahitleri, devletin resmi memuru ve sandık kurulu başkanını bile sandık başından uzaklaştırıp dışarı çıkarmış, düpedüz dalavere çevirmişlerdir. Bir başka ilçemizde adliyeye gelen torbalar ağzı açık ve mühürsüzdür.

Yine kamuoyunda dillendirilen ölü, asker ve yurt dışındaki vatandaşlarımızın yerine oy kullanılması, çöpten çıkan oy pusulaları iddiaları vardır. Bunlar araştırılmalı adaletin gereği yapılmalıdır. Kanaatimizce bu aşamada Hatay seçimleri şaibelidir ve derhal yenilenmelidir. Seçim kurulunun ilan edeceği herhangi bir sonuç kimseyi memnun etmeyecektir. Hatay’ın barış, kardeşlik ve huzuru esas alınmalıdır” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here