“Oyların Tekrar Sayılması Söz Konusu Değil”

0
58

hasan akgöl1CHP’li Vekil Akgöl, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığıyla İlgili İddialara Yanıt Verdi…

30 Mart Yerel seçimleri geride kalırken yankıları ve tartışmaları hala sürüyor. Bazı bölgelerde seçim sonuçlarına itirazlar yapılıyor, oylar tekrar sayılır sonuç bazı yerlerde değişirken bazı yerlerde aynı kalıyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi ile ilgili de oyların tekrar sayılacağı yönündeki iddialara yanıt veren CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl; “Oyların tekrar sayılması söz konusu değil. Biz şaibe yapmak istesek de yapamayız zaten, yapımıza uygun değil. Sonuçlardan son derece eminiz” diye konuştu.

Seçimlere itiraz etmenin en doğal ve yasal hak olduğunu belirten Milletvekili Akgöl, seçim sonucundan sonra kaybedenin teşekkür ederek saygı duymasını beklediklerini ifade etti. CHP’li Vekil Akgöl; “Şaibeyle alakalıysa zaten tüm Türkiye biliyor, bu seçimde Ak Parti’nin şaibeli bir dönem geçirdiğini… Elektrik kesintileri bunun en baş örneği. Hatay’da elektrik çok yerde kesildi. Biz buna rağmen hiçbir şey söylemiyoruz. Kaybetmenin üzüntüsüyle tüm ilçelere ayrı ayrı itiraz ediyorlar. Sandık başkanları vardı, o an niye itiraz edilmedi de şimdi itiraz ediliyor. Saygıyla karşılıyorum ama itirazdan hiçbir şey çıkmayacak. Biz şaibe yapmak istesek de yapamayız zaten, yapımıza uygun değil. Sonuçlardan son derece eminiz. Hatta biz farkın şu anki farktan çok daha ileri boyutlarda olması gerektiğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Oyların tekrardan sayılmasının söz konusu olmadığını dile getiren Akgöl, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Lütfü Savaş olduğunu söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here