Ortodoks Vakfından Esnaf Odalarına Tarihi Ziyaret

0
119

kilise-esnaf odası1İskenderun Ortodoks Kilisesi Fukara Vakfı Yönetimi, İskenderun Esnaf Odalarını tarihte ilk kez ziyaret ederek önemli bir birlikteliğe imza attılar.

İskenderun Esnaf Odaları Birliği Başkanı Uğur Fırat ve Oda Başkanları, Kilise yönetimini kapıda çiçekle karşıladılar. Tüm oda başkanlarıyla tek tek tokalaşan kilise yönetimi daha sonra birlik toplantı salonuna geçtiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden İskenderun Esnaf Odaları Başkanı Uğur Fırat; “Bugün oldukça heyecanlı ve mutluyum. Gerçekten Tarihimizde ilk kez Hıristiyan kardeşlerimiz bizim odamızı ziyarete geldiler. Bu nedenle çok mutluyuz. Normal yaşamda her gün hepsiyle birlikte çok samimi ve mutlu bir aile bağlarımız var, sağ olsunlar kilise yönetimi İskenderun’un esnaflarını unutmayarak bizleri Papaz ile birlikte ziyarete geldiler. Kendilerine teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

kilise-esnaf odası2

İskenderun Ortodoks Kilisesi Fukara Vakfı Başkanı Can Teymur da; “Bugün ekonomimizin can damarı olan esnaflarımıza ziyarette bulunmak istedik. Esnaflarımızın bölgemize sunmuş oldukları katma değeri büyük bir saygı ile karşılıyorum. Biz Ortodoks Cemaati olarak İskenderun’da, Hatay’da ve ülkemizde değerli dostlarımızın sevgilerine mazhar olmuşuzdur. Biz de bu güzellikleri asırlardan bu yana günümüze getirmek sureti ile aynı duygularla bizden sonra gelecek olan kuşaklara Allah’ın izniyle devir etmek istiyoruz. Bu güzellikleri Allah her zaman bize nasip etsin istiyoruz” dedi.

kilise-esnaf odası3

İskenderun Ortodoks Kilisesi Papazı Dimitri Yıldırım ise; “Burada bulunmaktan onur duydum. Bizim aramızda hiçbir zaman ayrılık asla olmaz ve olamaz burada sizlerin yanında olmaktan şeref duyuyorum. İskenderun esnaf odası Başkanlarımızın hepsini kutluyorum. Kutlanacak olan kutlu doğum haftasını da bu vesileyle kutlamak istiyorum” dedi. Yapılan güzel temennilerin ardından ise hatıra pozu ile ziyaret sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here