‘Onların Gemisi Yol Alsın Diye Kürekçi Olmak Zorunda Değiliz’

0
322

Türkiye Komünist Partisi, Hatay Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Antakya, İskenderun ve Arsuz Belediyeleri için de Başkan Adayı çıkaracak…

Türkiye Komünist Partisi, Hatay Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Antakya, İskenderun ve Arsuz Belediyeleri için de Başkan Adayı çıkaracağını açıkladı. İskenderun İlçe Örgütünde basın toplantısı düzenleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vasil Koçkazı, Antakya’da Sibel Çapar, İskenderun’da Necati Çapar ve Arsuz’da da Nesibe Dural ile yola çıktıklarını kaydetti.

Gerçekleştirilen toplantıda ‘onların gemisi yol alsın diye kürekçi olmak zorunda değiliz’ diyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vasil Koçkazı, yıllardır belediyelerin ellerinde olduğuna işaret ederek, küçücük bir Ovacık örneğini veremediklerini, çünkü komünist olmadıklarını kaydetti.

Konuşmasında yine burjuvazi bir seçim yapılacağını anlatan Koçkazı; “31 Mart’ta bir kez daha sandıklar önümüze konulacak. Ahlaksızlıklarını, hukuksuzluklarını, gericiliklerini, emperyalizm uşaklıklarını bizim oylarımızla meşrulaştırmak için…

Türkiye Komünist Partisi ‘aynı gemide değiliz’ diyerek çıktı bu yola! Soruyorum size aynı gemide misiniz? Siz ulaşım zorluğu çekerken, ulaşım ücretinizi karşılamakta zorlanırken, bundan birkaç gün önce bir Bakan ile bir Cumhurbaşkanı Danışmanı, bir yurtdışı ziyaretine özel uçakla gidip milyon liralarımızı harcadılar. Şimdi biz bunlarla aynı gemide miyiz?

Bu seçime iki parti giriyor. Yağmacılar, rantçılar, gericiler, Cumhuriyet düşmanları ve Türkiye Komünist Partisi! Yıllardır belediyeler ellerinde, ülke ellerinde. Soruyorum size küçücük bir Ovacık örneğini neden veremediler? Cevabı çok basit! Çünkü komünist değiller.

İskenderun’daki Arsuz’daki ve tüm Hatay’daki adaylara bakın. Hepsi ülkemizin bütün kentlerinde olduğu gibi sermaye sınıfına hizmetkâr olacaklar. Sermaye isteyecek, onlar yapacaklar. Yapacaklar dediğimiz; kentlerimizi paraya-pula peşkeş çekecekler. Hep öyle yapmadılar mı?” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Halkın seçeneksiz olmadığını da vurgulayan Koçkazı; “Biz Türkiye’nin komünist adaylarıyız. Bizler birlikte üretip, birlikte bölüşeceğimiz kentler kuracağız, saman ithal eden bir ülke haline geldik. Patates ithal eden firmanın altından Tarım Bakanı çıktı. Her şeyi bırakın şu Amik Ovasını doğru kullansak, sadece Hatay’ı Türkiye doymaz mı?

Onların gemisi yol alsın diye kürekçi olmak zorunda değiliz. Bırakın kürekleri, terk edin o gemiyi. Bırakın boğulsunlar! Biz aynı gemide değiliz.

Bizim gemimiz Nazım’ın dizeleriyle yol almaya devam ediyor hala. Sandığa kırmızı bir karanfil bırakın. Seçeneksiz değiliz, çaresiz değiliz, umutsuz hiç değiliz. Çünkü paranın saltanatı varsa, halkın Türkiye Komünist Partisi var!” diyerek vatandaşlardan TKP’ye oy vermelerini istedi.

Açıklamalarında yerel yönetimler için komünist ilkelerden de bahseden Koçkazı, komünistlerin emekçi haklık refah ve mutluluğunu amaçladığını, sadece patronların karını amaçlayan taşeron düzenine de karşı çıktıklarını belirtti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here