Onlar ‘Hep Gülsün’ Diye!

0
553

mkü-reyhanlı1MKÜ’den Reyhanlılı Öğrencilere Psikolojik Destek

Reyhanlı’da yaşanan olaylar sonrasında Hatay Valiliği ve Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) işbirliği ile gerçekleşen “Sosyal Destek Eylem” planı kapsamında Reyhanlı’da çeşitli liselerde okuyan 75 kişilik öğrenci kafilesi MKÜ’yü gezdi.

MKÜ tarafından organize edilen, öğrencileri içinde bulundukları ruhsal durumdan kurtarmak ve beraberinde sosyal hayata kısa sürede adaptasyonlarını sağlamak için düzenlenen gezi oldukça keyifli geçti. Öğrencilerin doyasıya eğlendikleri yerleşke gezisinde, 75 öğrenci ve 3 rehber öğretmene, MKÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüseyin Korkmaz ve Genel Sekreter Yardımcısı Hanifi Kılıçarslan eşlik etti.

mkü-reyhanlı2

Gezinin ilk durağı olan Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde öğrencilere biyokimya ve genetik laboratuarları gezdirildi. Öğrencilere, ilk defa gördükleri ve bir hayli ilgi gösterdikleri laboratuarlarda uzmanlar bilgilerde verdi. Daha sonra Tıp Fakültesi laboratuarlarını da gezen öğrenciler öğle yemeğinin ardından gezilerine Fen-Edebiyat Fakültesi laboratuarlarıyla devam etti.

Burada ise fizik, kimya ve biyoloji laboratuarlarını meraklı gözlerle inceleyen öğrenciler bilimsel yolculuğa çıkarak uzmanlara sordukları ilginç sorularla geleceğin bilim adamları olma yolunda önemli ipuçları verdiler. Buradan sanat parkuruna geçen öğrenciler üniversitenin 20. yılı anısına yapılan “20 Bilim Öncüsü”nü de görme fırsatı yakaladılar.

Son gezi durağı olan Veteriner Fakültesi kliniklerinde ise uzmanlar tarafından öğrencilere hayvan anatomisi ve hastalıkları hakkında detaylı bir şeklide bilgiler aktarıldı. At, köpek, inek gibi hayvanların iskeletlerini de inceleyen öğrenciler klinikte bulunan yaralı bir doğanı da biraz merak biraz da korkuyla incelediler.

mkü-reyhanlı3

Öğrencilerin büyük bir mutluluk duyduğu ve oldukça kapsamlı olan psikolojik destek gezisinde öğrencilere bir gün dahi yaşadıkları sıkıntıları hatırlatmamak için yakın ilgi gösteren üniversite yönetici ve çalışanları sosyal sorumluluk gereği görevlerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadılar.

Öğrenciler, gün boyu süren yerleşke gezisinden sonra Mustafa Kemal Üniversitesi araçlarıyla tekrar Reyhanlı’ya götürüldü.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here