“Olay Araştırılmalı ve Kamuoyu Doğru Bilgilendirilmelidir”

0
41

Sınır Kapısında Yaşanan Patlamayla İlgili Görüşlerini Dile Getiren Milletvekili Eryılmaz, Meclis Araştırması Yapılmasını İstedi…

Geçtiğimiz günlerde Cilvegözü Sınır Kapısında yaşanan patlama tartışmalara neden olurken, CHP Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz da konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Olayla ilgili birtakım çelişkili ve spekülatif açıklamalar yapıldığını ve bu nedenle de kamuoyunun yeterince aydınlatılmadığını ifade eden Milletvekili Eryılmaz; “Hükümetin uygulamış olduğu yanlış Suriye politikası daha kaç cana mal olacak? Sınırlarımız yolgeçen hanına döndü, giren çıkan belli değil, sınırlarımızda ciddi bir güvenlik zafiyeti var. Halkımız tedirgin, yetkililer yaşanan olaylar karşısında sessiz, daha ne kadar bu kaos ortamı sürecek?

Cilvegözü sınır kapısında gerçekleşen olayın tüm detaylarıyla kamuoyuyla paylaşılması gerekir. Bu süreçte bu olayların bir daha yaşanmaması için TBMM Başkanlığına Araştırma önergesi verdim. Olay tarafsız bir komisyon tarafından araştırılmalı ve kamuoyu doğru bilgilendirilmelidir” dedi.

Tedbirler Derhal Alınmalı!

Suriye’de 24 aydır süren çatışma ve kaos ortamı neticesinde gelişen olayların ülkemizde de etkisini gösterdiğini ifade eden Milletvekili Eryılmaz, araştırma önergesinde özetle şu ifadelere yer verdi;

“Sınırlarımızın adeta kevgire döndüğü, hiçbir kontrolün yapılmadığı, sınırlarda her türlü yasadışı faaliyet ve kaçakçılık olaylarının yapıldığı görülmektedir. Bu hususlarla ilgili vatandaşlarımızdan da yoğun şikâyetler almaktayız. Bu durum sınır illerimiz ve ülkemiz açısından ciddi bir güvenlik tehlikesi oluşturmaktadır. Toplumun huzur ve güvenliğini tehdit eden bu durum kesinlikle görmezden gelinemez. Sınırlarımızda yaşanan olaylar ve sınır illerinde Suriyeli sığınmacıların karıştığı asayiş olaylarında ciddi oranlarda artışın nedeni kamuoyu tarafından sınırlarımız ve sınır kapılarımızda güvenlik zafiyetinden kaynaklandığı yönünde bir algı meydana getirmiştir.

Yaşanan bu olaylar neticesinde sınırlarımızdaki giriş çıkışların hangi prosedüre tabi olduğu veya olması gerektiği, sınırlarımız ve sınır kapılarımızda yeterli güvenlik önlemlerinin alınıp alınmadığının tespiti ve bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin derhal alınması amacıyla gerekli araştırmaların yapılması elzemdir. Bölgemizde yaşanan bu tehlikeli gidişi durdurmak sebep ve sonuçlarını tespit etmek ve alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Anayasanın 98. TBMM İç Tüzüğünün 104 ve 105. maddeleri gereğince Meclis Araştırması yapılmasını saygılarımla arz ederim.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here