Denize Nazır!

0
1133

İskenderun Belediyesi Yeni Nikâh Salonu Hizmete Girdi

İskenderun Belediyesi’nce sahilde yapılan yeni Evlendirme Dairesi, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde hizmete girdi. Yeni Nikâh Salonu’nun açılışının yapıldığı bu özel günde, 15 çiftin nikâhı kıyıldı. Sahilde çok güzel bir Nikâh Salonu yapan Belediye Başkanı Yusuf Civelek’e teşekkür eden genç çiftler ve konuklar, beğenilerini dile getirdiler.

Nikâh Salonu’nun açılış törenine, Hatay Vali Yardımcısı Hasan Volkan Köksal, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz, CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, işadamları, belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kalabalık halk topluluğu katıldı.

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “İskenderunlulara ve İskenderun’a layık olmaya çalışıyoruz. Çünkü İskenderun bu güzel coğrafyasıyla, halkın bu güzelliğiyle yapılanların çok daha üstünde güzelliklere layıktır. Önemli olan insana hizmettir. Gerçekten çok güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. İskenderunluların hizmetine büyük gururla sunduğumuz nikah salonunun da sosyal olarak çok önemli altyapısı var. Kültürümüzde nikâh çok önemlidir. Aile toplumun temel yapısıdır. Huzurlu ailenin bereketi vardır. Sağlam yapıda ailesi olan toplumların yolu aydınlıktır. Çocuklar huzurlu aile ortamında sağlıklı, başarılı birer insan olurlar. Ailenin ilk adımı nikâhla oluyor. Onun için nikâha çok önem veriyoruz. Bu nedenle deniz kenarında çok güzel bir nikâh salonu yaptık. Bu güzel salonunun İskenderunlu hemşerilerime hayırlı uğurlu olmasını, güzel ve hayırlı nikâhlara vesile ve şahit olmasını temenni ediyorum. Bu güzel günde katıldığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Her şey İskenderun için, halkımız için” diye konuştu. Civelek, tango gösterisi ile renklenen açılış töreninde, nikâh salonu yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

‘Nikahlar İnternetten Canlı Yayınlanıyor’

Bu özel günde Nikâh Salonu’nun açılışı, nikah için başvuran çiftlerin nikahları kıyılarak resmi açılış töreni ile gerçekleştirildi. Nikâhlar, Konservatuar öğrencilerinin keman, kontrbas ve akerdionla canlı müzik eşliğinde kıyıldı.

Nikâh merasiminde konuşan Başkan Civelek, Nikâh Salonu’nda kıyılan nikâhların yurtiçi ve yurtdışında da internetten canlı yayınlandığını anımsattı. Genç çiftlere günün anısına Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk imzalı bir çift kahve fincanı hediye eden Civelek; “Hayatı paylaşın. Hayat paylaşıldıkça güzeldir. Her Sevgililer Günü’nde gelin kahve pişirecek, kahveyi birlikte içeceksiniz. Fincanları da damat yıkayacak” diye konuştu. Nikâh cüzdanını çiçekle birlikte geline veren Başkan Civelek, genç çiftler ve aileleriyle birlikte fotoğraf çekildi.

Nikâh Salonu’na Atatürk Fotoğrafı ve Dev Türk Bayrağı Asıldı

Nikâh Salonu’nun girişine dev Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri asıldı. Salonun iç duvarında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün eşi Latife Hanımla dans ederken çekilmiş fotoğrafı Nikâh Salonu’na ayrı bir güzellik kattı.

Hizmete giren 1760 metrekare oturum alanına sahip 2 katlı İskenderun Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde, gelin ve damat odaları, müdüriyet, personel odaları, mutfak, wc’ler, tesisat odası, salon, teras bölümleri ve gelin ve damat için ayrı giriş bulunuyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here